ימי אלול: איתן קלינמן – "יכולים לצעוק"

איתן קליינמן - יכולים לצעוק

אחרי סינגל ראשון ("עומד, להשתנות") אנרגטי ומקפיץ, מגיש לנו איתן קלינמן את "יכולים לצעוק" סינגל שני מתוך אלבום הבכורה שאוטוטו יוצא לחנויות. המילים של "יכולים לצעוק" מתאימות לכל תקופה בחיים ובמיוחד בימי הרחמים והסליחות – "יכולים לצעוק להשם יתברך, בקול דממה דקה, בצעקה גדולה מאוד ושום אדם לא ישמע כלל".

האופן בו מתפתחת המלודיה של השיר "יכולים לצעוק" מפתיע ואם נוסיף לכך את העיבוד בעל הנגיעות האתניות של עמיחי קופל (בוגר מכללת 'הד' למוזיקה עכשווית ובעל תואר במוזיקולוגיה) הרי לפניכם שיר שקט, עוצמתי ונוגע.

קלינמן שעמל בעשר השנים האחרונות על יצירת אלבום הבכורה שלו, מגיש כאן שיר המבאר את אמירתו – "אין רגע בו לא מתנגן שיר כלשהו בראשי", גם לרגעים הפחות פשוטים של צעקת הלב ותפילת הנשמה לבוראה.

"עומד, להשתנות" אלבום הבכורה המסקרן של קלינמן מתוכנן לצאת לחנויות בשבועות הקרובים. לאחר השקת האלבום מתכוון קלינמן לצאת למסע הופעות "אינטראקטיבי" כהגדרתו, בו ישיר משירי האלבום ו"הפתעות נוספות" הוא מוסיף בחיוך צופן סוד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2010/08/eitanklaiman-yecholimlitzhok.mp3|titles=איתן קליינמן – יכולים לצעוק]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ארי פרייזר עם גרסה מפתיע ל"קדיש"

"קדיש – " אחת התפילות המרגשות והטעונות ביותר ביהדות, הזוכה הפעם ללחן מקורי של פרייזר ולעיבוד קלאבי-אלקטרוני עכשווי ומקפיץ שנוצר יחד עם חברו, המפיק המוזיקלי חגי מזרחי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"אני ישנה וליבי ער" – שי ברוך סלומה בביצוע מרגש לניגון המעורר

נגן הקלרינט שי ברוך סלומה מגיש ביצוע עמוק לקלאסיקה של רבי ברוך בער לייבוביץ' זצ"ל – ניגון שמתאים במיוחד להתעוררות בימי הרחמים והסליחות, אך נוגע בלב לאורך השנה כולה

להאזנה ←