ארי פרייזר בגרסה ווקאלית ל"שמע ישראל"

לרגל ימי ספירת העומר, משחרר ארי פרייזר גרסה ווקאלית לשירו "שמע ישראל", אותה הוא מקדיש כמחווה לאברהם אלוס עג'ם שנפטר בערב חג הפסח האחרון.

תומר עג'ם, שהיה בין מפיקי הגרסה המקורית של השיר, רצה  להפוך את "שמע ישראל" לשיר בלחן שכל בתי כנסת יוכלו לשיר אותו בביטחון. "אביו, אברהם אלוס עג'ם הציע שאבצע את השיר ללא מוזיקה מלווה, גרסת אקפלה". 

פרייזר גייס לשם כך את יונתן שטרן המצוין, בעל ניסיון רב בעיבוד ווקאלי. הם הקליטו את הגרסה החדשה ותכננו לשגר אותה לציבור בימי בין המיצרים, ואולם כמחווה למפיק השיר המקורי, תומר, ולאביו אברהם שהיה יהודי מיוחד מאוד, ונפטר בערב חג הפסח, החליטו בהפקה לשחרר את הגרסה הווקאלית ל"שמע ישראל" – כבר כעת.

אברהם ז"ל תמיד היה אומר: "אנשים ששרים אקפלה, מקבלים את הפשטות וייחודיות של השיר". וארי מוסיף: "הטקסט ואהבת לרעך כמוך, ואישיותו של אברהם משתלבים היטב".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מרדכי שפירא חדש לפורים: "עד דלא ידע"

"עד דלא ידע" החדש, משלב מנגינה חגיגית עם וייב פורימי עכשווי עם עומק רוחני נדיר, מיועד לכל מי שמחפש בחגיגות הפורים לא רק שמחה, אלא גם משמעות.

להאזנה ←
שירים חסידיים

החדש של שי וינר: "תן לי"

"תן לי" הוא שיר- תפילה אישי ועמוק, שבו וינר פונה ישירות אל ריבונו של עולם ומבקש כוח, אומץ וכיוון. לעיתים, וכבר היו דברים מעולם – אדם שמגיע אל התהילה, עלול לפספס את הנקודה שייעד לו ה'

להאזנה ←
אלבומים חדשים

ה"עולמות" של פיני איינהורן באלבום חדש!

"עולמות" הוא מסע בין הנקודות המוזיקליות של פיני 2026, האלבום שמחולק ל3 עולמות שונים, נוסע בין רגש עמוק לבין עולמות הדיפ-האוס, ועד לטראנס חסידי לוהט, ומביא את המאזין ללב של פיני

להאזנה ←