ארי פרייזר בגרסה ווקאלית ל"שמע ישראל"

לרגל ימי ספירת העומר, משחרר ארי פרייזר גרסה ווקאלית לשירו "שמע ישראל", אותה הוא מקדיש כמחווה לאברהם אלוס עג'ם שנפטר בערב חג הפסח האחרון.

תומר עג'ם, שהיה בין מפיקי הגרסה המקורית של השיר, רצה  להפוך את "שמע ישראל" לשיר בלחן שכל בתי כנסת יוכלו לשיר אותו בביטחון. "אביו, אברהם אלוס עג'ם הציע שאבצע את השיר ללא מוזיקה מלווה, גרסת אקפלה". 

פרייזר גייס לשם כך את יונתן שטרן המצוין, בעל ניסיון רב בעיבוד ווקאלי. הם הקליטו את הגרסה החדשה ותכננו לשגר אותה לציבור בימי בין המיצרים, ואולם כמחווה למפיק השיר המקורי, תומר, ולאביו אברהם שהיה יהודי מיוחד מאוד, ונפטר בערב חג הפסח, החליטו בהפקה לשחרר את הגרסה הווקאלית ל"שמע ישראל" – כבר כעת.

אברהם ז"ל תמיד היה אומר: "אנשים ששרים אקפלה, מקבלים את הפשטות וייחודיות של השיר". וארי מוסיף: "הטקסט ואהבת לרעך כמוך, ואישיותו של אברהם משתלבים היטב".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אלחנן ענבל ודודי פרישמן בדואט חופה: תפילת החתן

"תפילת חתן" דואט חדש ומיוחד בין אלחנן ענבל ודודי פרישמן יחד עם מקהלת ווקאל Choir יוצא לאוויר העולם, בלחנו של איציק שטיין, ובהפקה מוזיקלית של אבי ריימי ויאיר בודנר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אליהו רפאל כאין מזכיר לנו לעצור ולשים לב

הזמר והיוצר אליהו רפאל כאין משחרר סינגל חדש – "נשים לב", שיר שכולו קריאה להתבוננות פנימית ברגעים הקטנים של החיים. אחרי שריגש עם הלחן ללוחם שנפל, הוא חוזר עם יצירה אישית על הכוח שביופי הפשוט

להאזנה ←
שירים חסידיים

רולי אזרחי בסינגל חדש: מרחוק

על רקע התקופה המורכבת בישראל, המלווה בכאב לאומי ותחושת ריחוק, משחרר המוזיקאי והיוצר רולי אזרחי סינגל חדש ומלא עוצמה בשם "מרחוק".

להאזנה ←