לקראת הימים הנוראים: קובי גרינבוים – "13"

קובי גרינבוים אחד מכוכבי המוזיקה החסידית, שכבש את תחנות הרדיו, בשירים מתוך אלבומו הראשון, ואחרי דואט קצבי וסוחף ("ואהבת") עם קובי ברומר, הוא מתקרב בצעד נוסף לקראת אלבום שני, עם סינגל ישיבתי אלולי מרגש לרגל הימים הנוראים המשמשים ובאים.

המלחין של השיר הוא הרב יעקב הניג, המשמש כרב קהילת כנסת ישראל במבשרת ציון ומלחין פורה. הלחן נולד ברגע של "מחיל אל חיל", בעת שחזר מהתפילה במוצאי יום כיפור, התיישב יחד עם בני משפחתו לסעודה, באווירה כזאת של מוצאי היום הקדוש, הלחן הגיע והתלבש על מילות התפילה שנאמרת עשרות פעמים ביום הכיפורים. 

ידיד משותף של גרינבוים והרב קינג, הציע לקובי לקחת את השיר, "הייתי בנסיעה עם משפחתי ברכב כששמעתי לראשונה את 'שלוש עשרה', הרגשנו מיד את עוצמת הלחן, הרגש והכובד שלו". השלב הבא היה לבקש מאהרל'ה נחשוני עיבוד מדויק וחדשני מחד, ועדיין מרטיט כיאה לחרדת יום הדין, שינגיש את השיר לכל אדם.

"תמיד חיפשתי שיר שאני אוהב ומתחבר אליו כבר בפעם הראשונה, שיסחוף ושירגש לבבות. אומנם שלוש עשרה, הוא שיר לכאורה עונתי שמתאים רק לימים מיוחדים בשנה, אבל אני מאד מחובר אליו גם כבעל תפילה ובטוח שבני הישיבות ישירו אותו גם מחוץ לחודש תשרי…".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק פאמפ ושלוימל'ה קרישבסקי בביצוע מצמרר ל"אני מאמין"

הקלידן איציק פאמפ והזמר שלוימל'ה קרישבסקי משיקים ביצוע חדש ומרגש ליצירה המיתולוגית "אני מאמין", המזוהה עם שירת היהודים בדרכם למחנות ההשמדה בתקופת השואה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שבתי לירושלים – צביקי רנד בקאבר מלא תקווה 

חודש תמוז כאן וזה בדיוק הזמן להיכנס למילות הנחמה המעודדות והמבטיחות 'כה אמר ה' שבתי לירושלים, ברחמים ביתי ייבנה בה', הלקוחות מהקינות לתשעה באב.

להאזנה ←