מתי שריקי חדש: "שר לאלוקים"

מתי שריקי בסינגל חדש ומחבר: "שר לאלוקים" שכתב והלחין בזמן שירותו במילואים.

השיר נולד תוך כדי ועבור הימים האלה: ההבנה שבסוף כולנו ילדים של הקב"ה, ורק הוא המענה לכל הציפיות והשאלות שלנו. "כל כך הרבה רגעים הרגשנו שמשהו גדול עומד לקרות ותיכף מנצחים את הרוע. אחרי משבר ואסון כזה המשיח חייב לבוא, ותכף נראה את הסוף… – אבל הדרך עדיין ארוכה ולא צפויה, הרגשתי שהדבר היחיד שמחזק אותי זה לשיר לאלוקים ולבטוח בו"

"המציאות שלנו מאוד מפתיעה, לא צפויה, גם ברמה האישית ובטח גם ברמה הכללית של כל עם ישראל. יש הרבה שאלות, לפעמים מתחים וחילוקי דעות, ואף אחד לא באמת יודע מה התשובה לכל דבר ומה הפתרון לכל הבלגן הזה" מסביר מתי, "עם ישראל הוא על טבעי, ולדעתי גם התשובה לכל המצב הזה היא מעל הטבע, לכן הרגיש לי שהמוצא היחיד הוא אלוקים. אני צריך לשיר אליו בתפילה, לקבל מענה לכל הציפיות שלנו".

מאז טבח שמחת תורה שריקי במילואים, עטוף במדים הוא חש יום יום את הציפיות והשאלות שעולות כל העת מחדש. המציאות הנוכחית היא זו שדחפה אותו לגבש את המחשבות ולהוציא לאור את "שר לאלוקים", לצד הקליפ שצולם במציאות היומיומית בצבא. הקליפ צולם ע"י מאודי אלקסלסי, התסריט והעריכה של מתי.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

“מי שאתה” – סנדי דינקל בלהיט עם מסר עוצמתי

השיר מדבר בגובה העיניים וקולע למאבק היומיומי המוכר לכולנו – התחושה המעיקה שאנחנו לא מספיק, ושהחיים דורשים מאיתנו להשתנות ללא הרף. במקום זה מציע סנדי להיות "מי שאתה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק אשל משיק סינגל חדש: “להבות”

הזמר איציק אשל משיק סינגל חדש בשם “להבות”, שיר מרגש ועוצמתי המבטא את החיפוש הפנימי של האדם בחיבור שבין ארץ לשמים והניצוץ שממשיך לבעור גם ברגעים של ריקנות ואתגר.

להאזנה ←