יוצר חדש ומפתיע: יונתן – "דרך ארוכה"

סינגל בכורה ליונתן, ירושלמי, נשוי ואב לחמישה – "דרך ארוכה". יונתן פוירשטיין כתב והלחין את השיר, ההפקה המוזיקלית היא של דוד איכלביץ'

יונתן מנגן על קלידים מגיל צעיר ומופיע באירועים. "המוזיקה באה לי באופן טבעי, למילים לוקח קצת יותר זמן", אומר יונתן. יש לו הרבה מנגינות במגירה, הוא מקליט את לחניו באמצעות מכשיר הנוקיה הפשוט שברשותו. אחד מהם הפך לסינגל הבכורה. "השיר נכתב על דרך ארוכה שהיא קצרה, וקצרה שהיא ארוכה. זאת היתה המשמעות הראשונית שלו וכך כתבתי את הבית הראשון. בעקבות המלחמה החלטתי לקחת את השיר לכיוון קצת אחר, וההמשך נכתב בהקשר לדרך המפותלת שלנו כעם."

"לפעמים הדרך ברורה ומוארת, ולפעמים מרוב חושך אדם לא רואה את הצעד הבא, 'יתרון האור בחשכה', דווקא ברגעים כאלה מתגלים האור והתקווה. בשיר נכתב גם 'ארץ נעלמה נגלת לעם' -בזמנים פחות טובים אני תמיד נזכר בהבטחה האלוקית על הארץ שעמדה שוממה ורק חיכתה לנו, ובעם הזה שמאיר הכי חזק בחשיכה." 

היוצר והמעבד בחרו לקחת את השיר לכיוון קלאסי, עדין ומרגש, כיאה לתקופה שדורשת "שקט אקוסטיקה ועדינות". דרך ארוכה הוא שיר ראשון בדרך לאלבום בכורה שמוקלט בימים אלה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מוקי סלומון בסינגל חדש: "אולי היום"

השיר החדש של סלמון בלחנו של איצי וואלדנר ומילותיה של מרים ישראלי, לוכד בצורה יפהפייה את מהות האחדות ואת הכוח שטמון בצעדים קטנים.

להאזנה ←
שירים חסידיים

משאיר את החשבונות בצד: אייל בוגט 'רוצה רק אותך' 

"רוצה רק אותך", הסינגל החדש של אייל בוגט, התחיל בכלל מניגון שהוא שר כבר שנים בזמן לימוד הגמרא. משם נולדו המילים, הלחן, והשיר שהתפתח תוך כדי העבודה באולפן. את השיר עיבד והפיק דוד איכילביץ'

להאזנה ←