ביחד: ארי היל, אביאל גראוכר ויתומי המלחמה

תחילתו של השיר מתחיל במפגש ניחומים מרגש ויוצא דופן של משלחת "ביחד ננצח" ואיש החסד שי גראוכר בבית משפחתו של הקצין הדרוזי סרן ג'מאל עבאס בפקיעין שנפל בקרב בעזה, בני המשפחה הציגו למנחמים את הסטיקר עליו נחקק לאות זיכרון הפתגם עם המסר העוצמתי שליווה את ג'מאל ז"ל לאורך כל שירותו הצבאי "זה רק יעבוד ביחד, לבד זה לא ילך" – משפט אחד קצר ופשוט אבל שאומר כל כך המון.

במשך ימים ארוכים המשפט הזה לא הרפה ממחשבתו של שי, פתגם המבטא בצורה כל כך מדויקת את תחושתו מאז הקים עם פרוץ המלחמה במסירות נפש מפעל חסד עצום כשהמניע העיקרי שלו היא להביא את בשורת האחדות בקרב כל חלקי העם.

לשי היה ברור שאת המסר הזה צריך להדהד בכל בית בישראל, כי אין ספק שרק בכח האחדות אף אחד לא יוכל לנו, מיטב הכישרונות התגייסו למשימה וכך לאחר חודשים של עבודה נוצר לו שיר עוצמתי שמסכם תקופה קשה ומורכבת אך מלא תקווה ואמונה לימים טובים יותר בניצוחם של אמן הרגש ארי היל והזמר המוכשר אביאל גראוכר ובנדיבות לבו של איש החסד שמואל ורדיגר הי"ו את יצירתו של השיר ליווה לאורך כל הדרך רוחו והשראתו של האב הגדול דדי גראוכר ז"ל שבימים אלו ולאחר עמל רב יוצא לדרך פרויקט עצום על שמו – "הילדים של דדי" שיאמץ את היתומים כפי שציווה לבניו לפני פטירתו להמשיך את מורשת החסד למען היתומים והאלמנות כפי שייסד עוד בצעירותו כשהוא עצמו נותר יתום ללא אב ואם בימי נעוריו.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ישי אבן חיים & ישי לפידות ב"מסיבת חנוכה"

המוזיקאי ישי אבן חיים והזמר ישי לפידות רקחו ״ממתק מוזיקאלי״ מתוק וסוער לחג החנוכה – ׳מסיבת חנוכה׳ עם כל השירים המוכרים והאהובים עליהם גדלנו כולנו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

המגדלור החדש של שי וינר

"המגדלור שלי" הוא קריאה לפעולה מעשית: הרמת העיניים בזמנים של בלבול, בחירה בשותפות על פני בדידות, ואמונה בלתי מתפשרת גם בתוך הסערה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

מנדי ווארש בשיר הדלקה: "נר ה' נשמת אדם"

השיר החדש בביצועו של הזמר מנדי ווארש, נולד בהשראת ביקור ב'אוהל' הקדוש של הרבי מליובאוויטש, מקום אליו נוהרים יהודים רבים ומדליקים נרות לפני תפילתם לה' במקום קדוש זה.

להאזנה ←