"כזה היית" – אהרן רזאל ואביאל סולטן

אביב גטסוף, חברו הקרוב של צביקה לביא הי"ד חשב עם עצמי איך לעבד את האבדה שלו ואז עלה הרעיון לכתוב לשיר לזכרו. למלאכה התגייסו אהרן רזאל ואביאל סולטן.

אביב גטסוף על השיר:
קשה לי לתאר במילים את חברי היקר צביקה. הוא פשוט הקרין המון טוב ואהבה עם מתיקות כזו עדינה. תמיד ניגש למציאות מתוך עין טובה וחמלה כלפי עצמו והסביבה. צביקה התמסר לדברים שחשובים לו בחיים שהיו גם מקור הכוח שלו- תורה ועבודת ה', משפחה ונתינה. יושר, ענוה, הקשבה, התמדה, פשטות והכרת הטוב היו מנת חלקו. האמין באפשרות לייצר שינויים בחיים. צביקה היה גיבור אמיתי, אדם שבחר לאהוב את כל החלקים הקיימים בו ולהיות בהתקדמות תוך עבודה מתמדת.

מאז לכתו הגעגוע אליו הוא גדול. במהלך המילואים לא יכולתי להפסיק לחשוב עליו, במיוחד בשעות השמירה הדוממות של הלילה. באחת מהן חשבתי עם עצמי איך לעבד את האבדה שלו ואז עלה בי הרצון לכתוב לו שיר. צביקה היה אדם מוזיקלי וניגן על גיטרה ופסנתר לכן זה מאוד התחבר לי. גם לנו היה חיבור דרך המוזיקה והיינו שולחים אחד לשני שירים שאהבנו.

כמה יקר היה לי הקשר המיוחד עם צביקה. היא היתה מלאה בטהרה, אמת וטוב. רציתי שהעולם ייחשף לטוב הזה שצביקה הביא איתו וכך מצאתי את עצמי פונה לאהרן רזאל. לא ידעתי בדיוק מה יקרה אבל הייתי נחוש בדעתי ושלחתי לו את המילים…בהליך מופלא של מפגשים, שיחות טלפון, שליחת סקיצות ועבודה משותפת השיר הזה נולד.

כשצביקה נפצע, החובש שטיפל בו לא חשב שהוא ישרוד וביקש ממנו למסור מילות פרידה למשפחה. בשארית  כוחותיו, צביקה הצליח לומר מילה אחת, את מילתו האחרונה שהיתה תמצית חייו – “אהבה”.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

בני פרידמן באלבום חדש: "אין הדבר תלוי אלא בך"

האלבום "אין הדבר תלוי אלא בך" כולל 13 רצועות חדשות בעיבודו ובהפקתו של דוני גרוס. כל שיר נושא מסר רוחני עמוק – החל מדברי הרמב"ם, דרך הגמרא, ועד לחיבורים מקוריים המשלבים את הסגנון הפאנקי והאותנטי

להאזנה ←
שירים חסידיים

ביני לנדאו בביצוע מרגש של ניגון לחסידי הצמח צדק

עם תחילת ימי הרחמים והסליחות, רואה אור במסגרת פרויקט 'צמאה', ביצוע מרגש ומעורר של אומן הנשמה ביני לנדאו לניגון המיוחס לתלמידי הצמח צדק. על ההפקה המוסיקלית: נאור כרמי

להאזנה ←
שירים חסידיים

איצי אקרמן בסינגל חדש לחודש אלול: "ארשת שפתינו"

לקראת ימי הרחמים והסליחות משיק ר' איצי אקרמן סינגל חדש – "ארשת שפתינו". את הלחן חיבר בעצמו למילים מתוך תפילת הימים הנוראים, בליווי עיבוד מוזיקלי של יפתח דקל

להאזנה ←