החדש של מרדכי שפירא – "ותבוא"

״בחרתי את המילים האלה", אומר מרדכי (מורדי) שפירא, "כי הן מילות של תקווה. אנחנו נמצאים בתקופה שבה נראה כאילו ההמשך אינו ברור". מאז שמחת תורה נחשפנו ל כל כך הרבה נרצחים, כל כך הרבה משפחות שכולות, כל כך הרבה כאב, כל כך הרבה דמעות, והחטופים והחטופות שעדיין נמצאים בעזה. אבל אנחנו צריכים לזכור שאנחנו חיים בעולם של הסתר פנים. ומאחורי הסתר הפנים הזה, יש את הרצון האלוקי שמכוון רק לטוב. כי הקדוש ברוך הוא ברא את העולם רק למטרה אחת, לעשות לנו טוב. נכון, זה הניסיון שלנו – לראות את הטוב גם בתקופה הזו. אנחנו תמיד מנצחים. וזה בדיוק מה שהשיר הזה משדר״.

בתוך שבועיים יוצאים שני שירים חדשים למרדכי (מורדי) שפירא. הקודם גאולה עם חבורת לב טהור וכעת ותבוא. "עניין המשיח והגאולה נמצא במחשבות שלי כל הזמן, אבל בתקופה הזאת במיוחד, זה משהו שממלא את הראש ואת הלב שלי כמעט כל רגע. אנחנו חיים בתקופה שבה הכאב והסבל מרגישים בלתי נתפסים, וזה מה שגורם לי לחשוב עוד יותר על הגאולה. הרצון לראות את עם ישראל חוזר לשלווה ולשלום. יסוד האמונה הוא לחכות כל יום למשיח. ולכן, בעיניי, השירים האלה הם דרך להחזיק את התקווה הזו חיה בלבבות של כולנו, ולזכור שהגאולה יכולה להגיע בכל רגע. זה המסר שאני מנסה להעביר דרך המוזיקה שלי, במיוחד עכשיו״.

השיר נכתב על ידי אלחנן אלחדד. "זה אחד הכותבים המוכשרים והמרגשים ביותר שאני מכיר. כשהוא הביא את המילים והלחן, ידעתי מיד שזה הולך להיות שיר מיוחד. העבודה באולפן עם אליה נתנאלי הייתה תהליך מרתק. מה שעשינו באולפן היה לא רק ליצור מוזיקה – אלא ליצור חוויה, מסר, משהו שהמאזין יוכל לקחת איתו הלאה". 

הציפיה של שפירא שהשיר יחולל תחושת עידוד וחיזוק אצל מי שישמע אותו. "אני רוצה שהשיר ייתן למאזין רגע של התבוננות, שיראה את הניצוץ של האור בתוך החושך, שיזכור שיש תמיד סיבה להאמין בטוב ובגאולה. אם השיר מצליח לגעת בנפש של מישהו ולתת לו כוחות להמשיך, להאמין, ולראות את התקווה שבאופק – אני יודע שהוא עשה את העבודה שלו״.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←