שמע השם – אליהו רפאל כאין מתכונן לימים הנוראים

אליהו רפאל כאין, 26, נשוי ואב לילד, גר במעלה חבר ואברך בישיבת 'שבי חברון'. הוא גדל בבית בו המוסיקה הייתה חלק בלתי נפרד מההוויה, בעיקר מסביב לשולחן השבת. משם התפתח מוסיקלית והתגלגל לנגן בגיטרה עם החברים. במשך הזמן, התחיל ליצור ולהלחין שירים מפרי עטו.

במהלך השנים הקליט מספר שירים שהועלו למגוון פלטפורמות. לפני כחודשיים הוציא את השיר 'געגוע', בו הלחין את מילותיו של עמיחי ונינו הי"ד, לוחם ביחידת מגלן שנפל בשמחת תורה בכפר עזה.

לכבוד חודש אלול והימים הנוראים, משחרר כאין גרסא מחודשת לשיר המרגש 'שמע השם' אותו הלחין עזרא גטנו, שראה אור לפני שנים רבות ומאז מושר בעולם הישיבות. הרעיון להקלטת השיר עלה בעקבות המנהג הקבוע לשיר אותו בישיבת 'שבי חברון' בכל שנה ביום הכיפורים, בין תפילת מנחה לנעילה. "כמה דקות לפני תפילת נעילה, ראש הישיבה הרב חננאל אתרוג מתחיל לשיר אותו וכל הישיבה מצטרפת. משהו בסיטוציה המיוחדת לפני נעילה, תפס אותי", הוא משתף.

על ההפקה המוסיקלית של השיר הופקד המוסיקאי אביחי פז גרינוולד. "למפגש עם המזמור המיוחד הזה, בניגון הזה– יש השפעה מיוחדת על כל אחד. יש בו טעם של ישיבה, ומצד שני כל אחד יכול למצוא את עצמו ולקבל ממנו השראה למפגש האישי שלו עם הקב"ה", מציע כאין.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יענקי רוטשילד בסינגל חדש – טוב התורה

לקראת חג השבועות, יענקי רוטשילד מלונדון משחרר סינגל חדש ומרגש המבוסס על מילותיו הנצחיות של האור החיים הקדוש, "אם היו בני אדם מרגישים במתיקות ועריבות טוב התורה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

מתי שריקי חדש: "מזמור לתודה"

הזמר והיוצר מתי שריקי משחרר את הסינגל החדש שלו "מזמור לתודה" – יצירה שנולדה מתוך תקופת המלחמה, ממקום אישי ואמיתי

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומוישה ברדוגו ושימי יונייב בשיתוף פעולה מוזיקלי

לקראת חג מתן תורה, הזמר החסידי האנרגטי והאהוב אברומוישה ברדוגו משיק פרויקט מוזיקלי "תורה זיץ", יחד עם המאסטרו שימי יונייב – שעיבד והפיק מוזיקלית ואף הצטרף בשירה.

להאזנה ←