יוסי בייליס מארח את ישיבת הוליווד: שמע קולנו

יוסי בייליס (52), מוזיקאי מוביל בתעשיית המוזיקה היהודית ואב לשניים המתגורר בהוליווד, פלורידה, משחרר סינגל נוסף מרגש ומשתפך "שמע קולנו". בייליס, שלצד עיסוקו במוזיקה פיתח את הפלטפורמה TheKosherBnB.com להשכרת בתים עם מטבח כשר וקרבה לחיים יהודיים ברחבי העולם, משתף בשיר את תלמידי ישיבת הוליווד פלורידה בראשות הרה"ג חיים פרנקל שליט"א.

בייליס מתאר את תהליך היצירה המעמיק של "שמע קולנו", שיר שלקח לו מעל שנה לסיים ועבר יותר מ-30 גרסאות. הוא מדגיש את הדקדקנות בבחירת כל מילה, כשהמטרה הייתה להעניק משמעות ותוכן לכל אחת מהן. כך למשל, יצר הפסקות מכוונות בין המילים, ("אוי אוי אוי"), כדי לאפשר לשומע זמן למחשבה ועיכול. האתגר היה ליצור שיר מעמיק מבלי שיהיה משעמם, ובייליס מאמין שהצליח בכך. 

הוא מרגיש חיבור מיוחד לשיר זה בשל תהליך היצירה הייחודי שלו. לדבריו, השיר מנסה להעביר את חשיבות המחשבה והכוונה שמאחורי כל מילה בתפילה, תוך שמירה על עניין מוזיקלי. בדרך כלל הוא יוצר שירים במהירות, אך השיר הזה דרש תשומת לב יוצאת דופן והרבה גרסאות עד שהגיע לצורתו הסופית, שאיתה הוא מרוצה מאוד.

כמקהלה מלווה, בחר יוסי את תלמידי ישיבת הוליווד פלורידה, בראשות רבי חיים פרנקל שליט"א, אליהם הוא מקורב מאוד. באולפן בביתו הוא אירח את הבחורים עם רבם שמוסיפים נופך ישיבתי ליצירה "שמע קולנו". כעת, עובד יוסי על אלבום הבכורה שלו. מאחוריו כבר מספר להיטים שזכו לעניין רב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

עמירן דביר מארח את אהרל'ה סמט וגדעון לוין – "למענך עשה"

עמירן דביר בחר לשתף בו שני אמנים יוצאי דופן: את הזמר החסידי האהוב אהרל'ה סמט, אחד מגדולי הזמרים בעולם היהודי, ואת גדעון לוין – המפיק האגדי, המוזיקאי והזמר מניו יורק, שנחשב לאחד מאדריכלי הסאונד של המוזיקה היהודית העולמית

להאזנה ←
שירים חסידיים

"קרב יום" – נותי פוקס ומשולם זושא בדואט נשמה

לקראת חג הפסח באותה שנה שחררו פוקס וזושא ביצוע קצר וחלקי לניגון, שזכה לאלפי צפיות ולאינספור בקשות לגרסה מלאה. מאז, הרעיון להביא את השיר לכדי ביצוע מושלם המשיך להתבשל – עד לרגע הנכון.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שיע רובינשטיין ומקהלת ידידים: "ברכת כהנים"

שיע רובינשטיין, מהקולות הבולטים במוזיקה היהודית, משיק יחד עם מקהלת ידידים את "ברכת כהנים", סינגל חדש שמביא את אחד הרגעים הקדושים והמרגשים במסורת היהודית.

להאזנה ←