יוסי בייליס מארח את ישיבת הוליווד: שמע קולנו

יוסי בייליס (52), מוזיקאי מוביל בתעשיית המוזיקה היהודית ואב לשניים המתגורר בהוליווד, פלורידה, משחרר סינגל נוסף מרגש ומשתפך "שמע קולנו". בייליס, שלצד עיסוקו במוזיקה פיתח את הפלטפורמה TheKosherBnB.com להשכרת בתים עם מטבח כשר וקרבה לחיים יהודיים ברחבי העולם, משתף בשיר את תלמידי ישיבת הוליווד פלורידה בראשות הרה"ג חיים פרנקל שליט"א.

בייליס מתאר את תהליך היצירה המעמיק של "שמע קולנו", שיר שלקח לו מעל שנה לסיים ועבר יותר מ-30 גרסאות. הוא מדגיש את הדקדקנות בבחירת כל מילה, כשהמטרה הייתה להעניק משמעות ותוכן לכל אחת מהן. כך למשל, יצר הפסקות מכוונות בין המילים, ("אוי אוי אוי"), כדי לאפשר לשומע זמן למחשבה ועיכול. האתגר היה ליצור שיר מעמיק מבלי שיהיה משעמם, ובייליס מאמין שהצליח בכך. 

הוא מרגיש חיבור מיוחד לשיר זה בשל תהליך היצירה הייחודי שלו. לדבריו, השיר מנסה להעביר את חשיבות המחשבה והכוונה שמאחורי כל מילה בתפילה, תוך שמירה על עניין מוזיקלי. בדרך כלל הוא יוצר שירים במהירות, אך השיר הזה דרש תשומת לב יוצאת דופן והרבה גרסאות עד שהגיע לצורתו הסופית, שאיתה הוא מרוצה מאוד.

כמקהלה מלווה, בחר יוסי את תלמידי ישיבת הוליווד פלורידה, בראשות רבי חיים פרנקל שליט"א, אליהם הוא מקורב מאוד. באולפן בביתו הוא אירח את הבחורים עם רבם שמוסיפים נופך ישיבתי ליצירה "שמע קולנו". כעת, עובד יוסי על אלבום הבכורה שלו. מאחוריו כבר מספר להיטים שזכו לעניין רב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←