סבא עובדיה חממה חוגג סינגל נוסף: "ניגון ישן"

שיר חדש מבית היוצר של עובדיה חממה יוצא לדרך, מתוך האלבום החדש שבדרך. 

בין בלדה לשיר ערש מוקדש הפעם לנכדו אריאל, והשיר יוצא ביום הולדתו העברי של עובדיה.

"בחורף של תחילת המלחמה", מגלה עובדיה, "הצטרף נכדי אריאל (5) לשיחה המשפחתית בענייני המלחמה סביב השולחן, ושאל בתמימות מפוחדת: 'מה באמת כבר נהרגו לנו יותר מ 1000'…? 

אז איך מתווכים את המציאות הנוראה הזו לילד בן 5?! קודם היתה שתיקה. מישהי ניסתה לטשטש, מישהו ניסה לטייח ולעגל, האחר ניסה להרגיע…ואני?  ידעתי שאכתוב על זה שיר בלילה… והנה הוא לפניכם".

במהלך השנתיים האחרונות, עמל עובדיה חממה על אלבום בהשראת המצב במדינה. החל מהשיסוי והמחלוקת בעם, דרך המלחמה הבלתי נגמרת הזו ועד הלום: "כנוס את כל היהודים", "אור מתוך החושך", "השנה השחורה" "להישאר ביחד", "פתח לשמחה", "מי שיש לו למה", "לנשום". כל אחד מהשירים, האיר פן אחר של התקופה ההיסטורית שאנו חווים. ככל שנוקפים הימים נכתבים שירים חדשים, ואט אט נוצר האלבום. 

ככל הנראה, "ניגון ישן", יהיה השיר שיחתום את האלבום.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←