שיר חדש לנדב גדליה: "פרגן"

כעשור אחרי "משהו חדש לגמרי" – אלבום בכורה אוטוביוגרפי ומרגש שחלק משיריו זכו להצלחה רבה בתחנות הרדיו, חוזר הכותב והמלחין נדב גדליה להוציא לאור חומרים מקוריים, כשהפעם הוא חתום חוץ מהמילים והלחנים גם על ההפקה העדינה והרכה.

תחת הכותרת 'האלבום המתעדכן' יצאו לאור בשנה האחרונה סינגלים חדשים הנוגעים במגוון רגשות: מסורת, הורות וגם הומור. פרגן הוא הסינגל החדש.

"אחרי הפעולות נמשכים הלבבות", אומר נדב. "במקום לחכות לנס שיסיר מעלינו את המבוכה, אפשר לנשום עמוק ולנסות לחולל את הנס הזה: לפרגן, למשל, גם אם אנחנו נמשכים דווקא לתת ביקורת, לראות את החסרונות. להסביר עד כמה הפרגון הזה 'לא מגיע'… הסיפור פשוט: אנחנו מרגישים 'אחרת' וזה חוסם אותנו מלעשות את מה ש'טוב ונכון' יותר. לפעמים בשם 'האמת של ההרגשה', כביכול.

אך זאת בדיוק הנקודה: בהתגברות על מה שאתה מרגיש ועשיית טוב כפי כוחך – נמצא הסוד הגדול של האנושות. אנחנו רק צריכים להאמין מבפנים שאנחנו עושים את הדבר הנכון, גם אם זה 'מרגיש' מביך וה'צדק' להביט בעין 'לא מפרגנת' מרים את ראשו. נכון, לא ביום אחד נהפוך לחבר ההוא שכולו נוטף פרגונים לכל העולם. לאט לאט. כל אחד והקצב שלו שמתחיל ברצון וצעד אחד קטן קדימה".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אריה רובין בסינגל מעצים חדש: "למה אני?"

הזמר אריה רובין, בסינגל חדש ומעצים בשם "למה אני?", יוצא למסע מוזיקלי ורוחני שמתחיל בדיוק בנקודת המשבר הזו. השיר, שנולד מתוך השראה מסיפורו של משה רבנו מול הסנה הבוער, מזכיר לנו שגם המנהיג הגדול ביותר שאל "מי אנוכי?"

להאזנה ←
שירים חסידיים

מלא רגש: נפתלי חיים במחרוזת שירי חופה

אחרי ההצלחה הגדולה של סינגל הבכורה "אבוד בדרך", משחרר הזמר נפתלי חיים מחרוזת חופה מושקעת, בה משולבות קלאסיקות מרגשות בביצוע מלא רגש ונשמה.

להאזנה ←