מתי שריקי באלבום חדש: "מאירה בחשיכה"

הזמר והיוצר מתי שריקי משחרר השבוע את אלבומו השלישי "מאירה בחשיכה", המביא איתו בשורה מוזיקלית ייחודית המשלבת כנות אמנותית עם מסר של תקווה. האלבום, שנוצר ברובו במהלך השנה האחרונה, מציג התפתחות משמעותית בסגנונו של שריקי.

"בזמנים האלה שעמנו זקוק לזריקת אמונה, הרגשתי יותר מתמיד את הצורך להאיר כמה שאני יכול ולחבר/להתחבר לאמת הפנימית שלנו שמהותה תמיד תישאר מוארת וטובה, למרות כל החושך מסביב," מספר שריקי על תהליך היצירה. "זה המסר שלי: להמשיך להאיר, כל אחד בכלים שלו ולהמשיך לקוות לגאולה שלימה, גם ברמה הפרטית והאישית של כל אחד ואחד וגם ברמה הכללית של כלל עם ישראל."

את האלבום הפיק שריקי ברובו באופן עצמאי באולפנו הביתי. "גיליתי חוויה מרגשת ומטלטלת, לקפוץ למים, לדמיין ולנסות למצוא את הכלים הנכונים בתוך הים הזה של המוסיקה והצלילים," הוא משתף. לצידו עבד המפיק נעם עקרבי (עידן רייכל, עברי לידר, אליעד נחום), שליווה את התהליך, היה אחראי על המיקס הסופי, והפיק במשותף את שיר הנושא "מאירה בחשיכה". עקרבי אף תרם לחן מקורי לשיר "פתוח" באלבום.

לצד שירים מקוריים מ"החיים", היצירה של מתי סובבת כל העת סביב אמונה וגאולה. שיר הנושא עוסק בגאולה ובכמיהה לבית המקדש, מזמור לתודה מציע פרשנות מוזיקלית לפסוק המפורסם מתהילים, וגם השיר אמרו בחדשות עורג לחיבוק מריבונו של עולם "אם לא היה לי אותך, מה הייתי עושה, אם לא היתה אמונה …"

"אני חושב שכתיבת המילים באלבום הזה עברה שינוי ביחס לאלבומים הקודמים והפכה להרבה יותר חשופה, ישירה. פחות מוסתרת בקודים וחרוזים, יותר מילים פשוטות של הלב," מסכם שריקי.

לחצו PLAY להאזנה לשיר הנושא מתוך האלבום

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←