איציק דדיה, אלכס קלייר ו'אפיקו-מן': "שטיח מעופף"

השיר החדש מבית 'תודה לך השם' לוקח אותנו חזרה אל שורשי המשפחה הקדושה, אל רבי שמואל – סב-סבו של הבבא סאלי וצדיק עצום בזכות עצמו. הסיפור מספר שכאשר רבי שמואל נדרש לחצות את הים לצורך מצווה, סירבו להעלות אותו לספינה כי לא היה בידו כסף. ללא היסוס, הוא הוציא את המחצלת הפשוטה שלו (ה"חצירא" בערבית), התיישב על שפת הים והחל ללמוד תורה. כשהספינה החלה להפליג, גם הוא החל לנוע, כשהוא גולש ברוגע על פני המים על גבי המחצלת, כמו שטיח מעופף, שקוע כולו בלימוד וללא שמץ של פחד.

הנס המופלא הזה הוא המקור לשם המשפחה "אבוחצירא" – אבי המחצלת. לכן אנו שרים על "טיסה על שטיח" עם הבבא סאלי הקדוש; זה אולי נשמע דמיוני, אבל זה אמיתי לגמרי. זוהי תזכורת חיה לכוחה של התורה, האמונה ואהבת ישראל שקרנו מהצדיק ומכל שושלת הקודש ממנה הגיע.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אהרן רזאל מחתן את בנו והאחים יוצאים בשיר חדש – "עוד ישמע"

לכבוד חתונת בנו אור חיים, אהרן רזאל מוציא את 'עוד ישמע' – ניגון חתונה שהלחין לפני דור שלם, ושהפעם הוא שר אותו יחד עם בניו שיר ציון, בארי ואליה, לכבוד אחיהם החתן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הזמר פישי רכטשפר משחרר את הלהיט ״דחה דחיתני״

הרעיון נולד במהלך חתונה שבה הופיע באסרו חג סוכות: אחרי שבוע של אמירת הלל, המילים ״דחה דחיתני לנפול וה׳ עזרני״ המשיכו להתנגן בראשו, עד שחיבר אותן לניגון המוכר מבית גראדז׳יסק.

להאזנה ←