מיטב זמרי ישראל מתאחדים לערב הפיוט הגדול

ידידי השכחת

ביום רביעי, ט"ו טבת תשע"א יתקיים בהיכל התרבות בתל אביב ערב הפיוט הגדול בו ייקחו חלק למעלה מ-30 מטובי זמרי ישראל ופייטנים, בערב שכולו פיוטים בביצועים חדשים לצד ביצועים מסורתיים.

כבר יותר מחמש שנים, שרבים מטובי זמרי ישראל מתכנסים ללמוד יחדיו פיוטים ומקורות יהודיים- הם חיים ומנגנים אותם, ואלו מהווים עבורם מקור השראה ליצירה.

מפגשים אלו נערכים במסגרת פרויקט 'ידידי השכחת' של הלל בישראל- המרכז לחיים יהודיים בקמפוס. מנהלות הפרויקט, מרב ליבנה דיל וחלי טביבי רואות בפעולה זו את חשיבות קידום החיבור לפיוט היהודי כחלק משיבה טבעית של עם לתרבותו.

הזמרים והפייטנים באים מכל רבדי היהדות ולומדים יחדיו עד כי הפכו לקהילה של ממש, עם קשרי ידידות ושיתופי פעולה מוסיקליים. ביניהם: ערן צור, קובי אוז, דודי לוי, שלומי שבן, שם טוב לוי, ארז לב ארי, שלמה בר, אהרן רזאל, דניאל זמיר, מיכה שיטרית, סגיב כהן, הפייטן ליאור אלמליח, הפייטן דוד מנחם ועוד רבים וטובים.

פעולתם החשובה של כל אחד מאמנים אלה נחשפה לציבור וזכתה להצלחה, אך מעולם לא שיתפו פעולה כל האמנים הללו במופע גדול וחגיגי. בחודשים האחרונים הגיעו למסקנה שהגיע הזמן להנכיח את עוצמת הקבוצה ולהגיש לציבור מופע שהוא שילוב אמיתי של מזרח ומערב, עבר והווה, פיוט& רול.

מטרתו של "ערב הפיוט הגדול" היא להגיש לקהל הרחב את החוויה הפיוטית אליה נגלו האמנים ובכך להמשיך ולתרום לתרבות היהודית ולחיבור של כאן ועכשיו עם תרבות יהודית בת אלפי שנים.

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יענקי רוטשילד בסינגל חדש – טוב התורה

לקראת חג השבועות, יענקי רוטשילד מלונדון משחרר סינגל חדש ומרגש המבוסס על מילותיו הנצחיות של האור החיים הקדוש, "אם היו בני אדם מרגישים במתיקות ועריבות טוב התורה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

מתי שריקי חדש: "מזמור לתודה"

הזמר והיוצר מתי שריקי משחרר את הסינגל החדש שלו "מזמור לתודה" – יצירה שנולדה מתוך תקופת המלחמה, ממקום אישי ואמיתי

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומוישה ברדוגו ושימי יונייב בשיתוף פעולה מוזיקלי

לקראת חג מתן תורה, הזמר החסידי האנרגטי והאהוב אברומוישה ברדוגו משיק פרויקט מוזיקלי "תורה זיץ", יחד עם המאסטרו שימי יונייב – שעיבד והפיק מוזיקלית ואף הצטרף בשירה.

להאזנה ←