נגילה ● חבורת האברכים מבית שמש מפייטים היפ-הופ

שטר - נגילה

חמשת האברכים הפופולאריים המתגוררים בבית שמש (במקור, מארה"ב ואנגליה) שהקימו ומפעילים את להקת "שטר", לא נחים לרגע. לאחר שהופץ לתקשורת הסינגל הראשון "קל אדון" בקצב ה'היפ הופ', שהכה את המדיה בצלילים חדים, מתפנים בלהקה ומשחררים סנונית שנייה ומשובחת לא פחות "נגילה" (נגילה הללוי-ה) מתוך האלבום שבדרך.

ל"נגילה", אוריינטציה אתנית שתתחבב מן הסתם על הקהל הישראלי הממוצע. הלהקה שפסחה על סטיגמות והתגברה על מבטאים שונים, מתארת את הסיבה שבעטיה נבחר השיר 'נגילה' ללוות את כל ההופעות של הלהקה ברחבי הגלובוס:

"מבין שירי השבת, 'נגילה' הפייבוריט של הלהקה, זה השיר שכולם אוהבים. לקחנו אותו ועשינו לו אדפטציה לדרך שבה אוהבת שטר להציג את שיריה. הראפ שמופיע בין הבתים הוא פריסטייל- המצאתי אותו במקום", אומר אורי הסולן, "זהו שיר מהופעה חיה. מה שעבר במוחי באותם רגעים שבהם אילתרתי את הראפ, הוא מהות השיר. השיר מדבר על עם ישראל בגלות ועל השמדת אויבי עם ישראל לכשנחזור לארץ ישראל, גם נשבח את הקב"ה…"

אוֹרי, בנימין, דן, אברומי וצבי חברי הלהקה הייחודית, פועלים לקרב לבבות באמצעות המוסיקה בצליל עכשווי וחדשני, אך במילים מן המקורות. הם מופיעים בפני בני נוער במסגרות ישיבתיות, קולג' ובקמפוסים ברחבי הארץ והעולם. המבטא האנגלוסכסי והפעילות האנרגטית של הבחורים בחולצות לבנות ובציציות המתבדרות בין פנסי הבמה והגיטרות, נוסך חן במופע וסוחף את הקהל הצעיר בעקבותיהם.

לחן: 'עממי' | עיבוד: שטר | בס: אברומי סומרס | תופים: צבי סולומונס

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/04/shtar-Nagila.mp3|titles=שטר – נגילה הללויה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

השיר שלא נתן לירון בר מנוח – בביצוע חדש

יש שירים שאוהבים מהרגע הראשון. ויש שירים שלא נותנים מנוח. זה מה שקרה לירון בר כששמע את "ודע שלעתיד" של יוסי גרין, המבוסס על דבריו של רבי נחמן מברסלב.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ממשבר להצלחה: יהונתן ישראל בסינגל חדש: “רק לעלות”

יהונתן ישראל משחרר סינגל חדש ועוצמתי בשם “רק לעלות”, אותו כתב והלחין בעצמו. בשירו החדש מביא יהונתן מסר מחזק של התמודדות, אמונה ויכולת לקום מחדש גם מתוך רגעי משבר ונפילה.

להאזנה ←