נגילה ● חבורת האברכים מבית שמש מפייטים היפ-הופ

שטר - נגילה

חמשת האברכים הפופולאריים המתגוררים בבית שמש (במקור, מארה"ב ואנגליה) שהקימו ומפעילים את להקת "שטר", לא נחים לרגע. לאחר שהופץ לתקשורת הסינגל הראשון "קל אדון" בקצב ה'היפ הופ', שהכה את המדיה בצלילים חדים, מתפנים בלהקה ומשחררים סנונית שנייה ומשובחת לא פחות "נגילה" (נגילה הללוי-ה) מתוך האלבום שבדרך.

ל"נגילה", אוריינטציה אתנית שתתחבב מן הסתם על הקהל הישראלי הממוצע. הלהקה שפסחה על סטיגמות והתגברה על מבטאים שונים, מתארת את הסיבה שבעטיה נבחר השיר 'נגילה' ללוות את כל ההופעות של הלהקה ברחבי הגלובוס:

"מבין שירי השבת, 'נגילה' הפייבוריט של הלהקה, זה השיר שכולם אוהבים. לקחנו אותו ועשינו לו אדפטציה לדרך שבה אוהבת שטר להציג את שיריה. הראפ שמופיע בין הבתים הוא פריסטייל- המצאתי אותו במקום", אומר אורי הסולן, "זהו שיר מהופעה חיה. מה שעבר במוחי באותם רגעים שבהם אילתרתי את הראפ, הוא מהות השיר. השיר מדבר על עם ישראל בגלות ועל השמדת אויבי עם ישראל לכשנחזור לארץ ישראל, גם נשבח את הקב"ה…"

אוֹרי, בנימין, דן, אברומי וצבי חברי הלהקה הייחודית, פועלים לקרב לבבות באמצעות המוסיקה בצליל עכשווי וחדשני, אך במילים מן המקורות. הם מופיעים בפני בני נוער במסגרות ישיבתיות, קולג' ובקמפוסים ברחבי הארץ והעולם. המבטא האנגלוסכסי והפעילות האנרגטית של הבחורים בחולצות לבנות ובציציות המתבדרות בין פנסי הבמה והגיטרות, נוסך חן במופע וסוחף את הקהל הצעיר בעקבותיהם.

לחן: 'עממי' | עיבוד: שטר | בס: אברומי סומרס | תופים: צבי סולומונס

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/04/shtar-Nagila.mp3|titles=שטר – נגילה הללויה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

"קברי הצדיקים" – סנדי דינקל משיק גרסה ווקאלית

עם תחילת ימי הספירה, מגיש סנדי דינקל ביצוע ווקאלי ללהיט שלו "קברי הצדיקים". השיר עוסק בזיקה המתמשכת של עם ישראל בעיקבתא דמשיחא לצדיקים ולקברי הצדיקים

להאזנה ←
שירים חסידיים

'עושה השלום': דיויד טויב ורפאל מדמון עם גרסה ווקאלית

הדואט המוצלח של הזמר המזרחי רפאל מדמון והזמר החסידי דיויד טויב – "עושה השלום" – אותו כתב והלחין דוד יצחק המוכר מפרוייקט 'שירת התהילים', כעת בגרסה ווקאלית.

להאזנה ←