נגילה ● חבורת האברכים מבית שמש מפייטים היפ-הופ

שטר - נגילה

חמשת האברכים הפופולאריים המתגוררים בבית שמש (במקור, מארה"ב ואנגליה) שהקימו ומפעילים את להקת "שטר", לא נחים לרגע. לאחר שהופץ לתקשורת הסינגל הראשון "קל אדון" בקצב ה'היפ הופ', שהכה את המדיה בצלילים חדים, מתפנים בלהקה ומשחררים סנונית שנייה ומשובחת לא פחות "נגילה" (נגילה הללוי-ה) מתוך האלבום שבדרך.

ל"נגילה", אוריינטציה אתנית שתתחבב מן הסתם על הקהל הישראלי הממוצע. הלהקה שפסחה על סטיגמות והתגברה על מבטאים שונים, מתארת את הסיבה שבעטיה נבחר השיר 'נגילה' ללוות את כל ההופעות של הלהקה ברחבי הגלובוס:

"מבין שירי השבת, 'נגילה' הפייבוריט של הלהקה, זה השיר שכולם אוהבים. לקחנו אותו ועשינו לו אדפטציה לדרך שבה אוהבת שטר להציג את שיריה. הראפ שמופיע בין הבתים הוא פריסטייל- המצאתי אותו במקום", אומר אורי הסולן, "זהו שיר מהופעה חיה. מה שעבר במוחי באותם רגעים שבהם אילתרתי את הראפ, הוא מהות השיר. השיר מדבר על עם ישראל בגלות ועל השמדת אויבי עם ישראל לכשנחזור לארץ ישראל, גם נשבח את הקב"ה…"

אוֹרי, בנימין, דן, אברומי וצבי חברי הלהקה הייחודית, פועלים לקרב לבבות באמצעות המוסיקה בצליל עכשווי וחדשני, אך במילים מן המקורות. הם מופיעים בפני בני נוער במסגרות ישיבתיות, קולג' ובקמפוסים ברחבי הארץ והעולם. המבטא האנגלוסכסי והפעילות האנרגטית של הבחורים בחולצות לבנות ובציציות המתבדרות בין פנסי הבמה והגיטרות, נוסך חן במופע וסוחף את הקהל הצעיר בעקבותיהם.

לחן: 'עממי' | עיבוד: שטר | בס: אברומי סומרס | תופים: צבי סולומונס

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/04/shtar-Nagila.mp3|titles=שטר – נגילה הללויה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יעקב רוטבלט, יאיר כהן ו'ידידים' בסינגל חדש: זה לזה

"זה לזה" הוא שיר חסידי שהולחן לכבוד אירוע התרמה יוקרתי לארגון החסד "עזר מציון", המבוסס על דבריו הקדושים של המגיד מקוז'ניץ זצ"ל.  הטקסט נושא מסר עוצמתי של אחדות וערבות הדדית

להאזנה ←
שירים חסידיים

קובי מירסקי ממשיך את המסע: "מחשבות"

לאחר הפתיחה הקצבית עם “טאטע”, מגיע “מחשבות” סינגל קליפ חדש ועמוק. עם מילים שכתב והלחין קובי מירסקי בעצמו בגיל 17, דיאלוג פנימי של בלבול וחיפוש משמעות – עד לרגע של הארה “יהודי, אני יהודי”.

להאזנה ←
חדשות מוזיקה יהודית

דניאל יטיב בגרסת LIVE – "אתה פה איתי"

השיר זכה להצלחה גדולה וכעת, הוא יוצא בביצוע מתוך הופעה חיה שהתקיימה בבנייני האומה. המילים של דניאל, הלחן משותף יחד עם מאור שושן. ההפקה המוזיקלית בגרסת ההופעה של אהרלה נחשוני.

להאזנה ←