"לפני שהוא בורא את המכה" – אהרון רזאל, אדר תש"ע

אהרן רזאל - לפני

לאהרון רזאל יש מנהג מדליק: בכל שנה הוא מלחין ומקליט שיר פורים חדש אותו הוא משגר לחבריו במסגרת משלוח מנות מוסיקלי. שיר הבלוז השנה, מבוסס על מסכת מגילה דף י"ב עמוד ב'.

כל מגילת אסתר מבוססת על העיקרון שלפני שה' בורא את המכה הוא כבר מכין את הישועה. לכן גם נלקחת אסתר המלכה לבית המלך, אף שבתחילה זה לא מובן לעם ישראל, ואולם לאחר מכן מתברר שה' סיבב הכול על מנת שתוכל להציל את עם ישראל. את השיר הלחין, הפיק ועיבד אהרון רזאל בעצמו.

לחצו PLAY להאזנה לשיר
[audio:https://www.chasidinews.com/audio/razel-lifneishe.mp3]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יענקי רוטשילד בסינגל חדש – טוב התורה

לקראת חג השבועות, יענקי רוטשילד מלונדון משחרר סינגל חדש ומרגש המבוסס על מילותיו הנצחיות של האור החיים הקדוש, "אם היו בני אדם מרגישים במתיקות ועריבות טוב התורה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

מתי שריקי חדש: "מזמור לתודה"

הזמר והיוצר מתי שריקי משחרר את הסינגל החדש שלו "מזמור לתודה" – יצירה שנולדה מתוך תקופת המלחמה, ממקום אישי ואמיתי

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומוישה ברדוגו ושימי יונייב בשיתוף פעולה מוזיקלי

לקראת חג מתן תורה, הזמר החסידי האנרגטי והאהוב אברומוישה ברדוגו משיק פרויקט מוזיקלי "תורה זיץ", יחד עם המאסטרו שימי יונייב – שעיבד והפיק מוזיקלית ואף הצטרף בשירה.

להאזנה ←