זכרון אבותינו ● ניגונים עתיקים וחדשים מבית בעלזא

בעלזא - זכרון אבותינו

יצירה חדשה רואה אור בימים אלו מבית היוצר של משפחת קליין – צאצאי הרה"ח רבי ישראל קליין ז"ל בעל התפילה בחצר בעלזא.

לא פחות משלושה עשר ניגונים חדשים וישנים מכיל האלבום. חלקם מתוך הרפרטואר העשיר של הניגונים רווי ההוד 'בטעם של פעם' שהותיר ר' ישראל לצאצאיו אחריו, אותם זימר בקולו הרם והבוקע לבבות בתפילות השבתות והמועדים ובסעודותיהם. וחלקם חדשים, פרי הגותם של יוצאי חלציו שבראשם המשב"ק המיתולוגי של כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא שליט"א ה"ה הרה"ח ר' שמעון וואלף קליין הי"ו שנודע ביצירותיו ולחניו בחצר בעלזא.

על העיבוד המוזיקאלי של האלבום מופקד המעבד הבעלזאי ר' דוד קאליש הי"ו שכיד ה' הטובה עליו השכיל לעטוף את הלחנים בצלילים ענוגים הסוחפים את השומע עם הניגונים המיוחדים. מקהלה נרחבת מלווה את האלבום כאשר כסולנים משמשים גדולי בעלי המנגנים של חצר בעלזא הרה"ח ר' ירמי'ה דמן שליט"א והרה"ח ר' יוסף צבי ברייער שליט"א. לצידם נוטל חלק גם בעל המנגן ר' משה שטעקל הי"ו שקולו מושמע ברמה באלבום.

בין הניגונים העתיקים, ניגון מיוחד במינו ששר אבי המשפחה רבי ישראל ז"ל על 'הללוי-ה' – שבסופו מושמעת הקלטה עתיקה של קולו של רבי ישראל כשהוא שר קטע מתוך הניגון עם מילות הפרק. מומלץ ומרגש במיוחד. האלבום החדש על שלל 'יצירותיו' המגוונות בוודאי יכניס את אווירת השבת לביתכם ויעשיר את שולחן השבת הנעלה שלכם בצלילים ענוגים חדשים עם ישנים.

לחצו PLAY להאזנה לקטע מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/06/lchaim-zichron.mp3|titles=לחיים הפקות – זכרון אבותינו]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אלי הרצליך בסינגל חדש: "ותלמודו בידו"

אלי הרצליך, ממשיך לשאת בגאווה את דגל השמרנות כזמר המזוהה ביותר עם עולם התורה והישיבות, ולא נכנע לתכתיבי המוזיקה בשנת 2025, כשהוא ממשיך להנפיק מוזיקה איכותית ושמרנית.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי בסינגל חדש – "אל תיקח ללב"

עבאדי, הפעם גם על תקן המלחין, יצר לחן מרגש למילים של הפזמונאי רמי לב, שידוע בשיתופי הפעולה המוצלחים שלו עם יוסף, כמו "בדרך אל האור" ו"תאהב ותאמין".

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים ציפל משחרר סינגל חשוף ובועט – "עומד במקום"

"עומד במקום" חושף אותי מול עצמי — מול השקרים שאני מספר לעצמי ומול הבחירות שמרחיקות אותי מהמטרות שלי. זהו שיר על הרצון לפרוץ קדימה ולהגיע סוף סוף אל המקום שבו הלב באמת רוצה להיות"

להאזנה ←