הרב יעקב עדס ומידד טסה בשיר לכבוד התורה הקדושה

מידד טסה

בצעד נדיר, המקובל הגאון הרב יעקב עדס ביקש לחבר שיר העוסק בלימוד התורה. המילים קיבלו לחן, ובהוראתו של הרב עדס מבצע מידד טסה את השיר המיוחד.

אביעד גיל, אמרגנו של טסה, סיפר כי באחד הימים נקרא אל ביתו של המקובל ובפניו הוצגה בקשה יוצאת דופן. "הרב עדס אמר לי שכתב שיר על לומדי התורה, על פי סוד הקבלה, והוא רוצה שמידד ישיר זאת – כתלמיד ישיבה מצטיין המקדיש את עתותיו לתורה". השיר רואה אור ערב שבועות, זמן מתן תורה, והוא מוקדש לאברכים לומדי התורה בכל מקום. הוא יככב באלבומו המתקרב של טסה.

בהוראת הרב, המילים נכנסו כפי שהן מבלי שיעברו שינוי כלשהו. המלחין שרון אבילחק לקח על עצמו עול כבד: להלחין מנגינה שתתאים בדיוק למילים המיוחדות. העיבוד של דורון אלימלך, תופים: אשר פדי, בס: אבי יפרח, גיטרות: אבי סינגולדה, סקסופון: דור אסרף.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/06/meidad-tora.mp3|titles=מידד טסה -תורה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←