הרב יעקב עדס ומידד טסה בשיר לכבוד התורה הקדושה

מידד טסה

בצעד נדיר, המקובל הגאון הרב יעקב עדס ביקש לחבר שיר העוסק בלימוד התורה. המילים קיבלו לחן, ובהוראתו של הרב עדס מבצע מידד טסה את השיר המיוחד.

אביעד גיל, אמרגנו של טסה, סיפר כי באחד הימים נקרא אל ביתו של המקובל ובפניו הוצגה בקשה יוצאת דופן. "הרב עדס אמר לי שכתב שיר על לומדי התורה, על פי סוד הקבלה, והוא רוצה שמידד ישיר זאת – כתלמיד ישיבה מצטיין המקדיש את עתותיו לתורה". השיר רואה אור ערב שבועות, זמן מתן תורה, והוא מוקדש לאברכים לומדי התורה בכל מקום. הוא יככב באלבומו המתקרב של טסה.

בהוראת הרב, המילים נכנסו כפי שהן מבלי שיעברו שינוי כלשהו. המלחין שרון אבילחק לקח על עצמו עול כבד: להלחין מנגינה שתתאים בדיוק למילים המיוחדות. העיבוד של דורון אלימלך, תופים: אשר פדי, בס: אבי יפרח, גיטרות: אבי סינגולדה, סקסופון: דור אסרף.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/06/meidad-tora.mp3|titles=מידד טסה -תורה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט של ארי פרייזר ויוסי בייליס: בכל יום תמיד

הדואט מציע פרשנות מוזיקלית לאחד הנוסחים הקדושים ביותר בתפילה, כאשר קולו המדהים של בייליס נושא את המוטיב החוזר בדרמטיות כוללת, יחד עם שירתו של המלחין ארי פרייזר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הלהקה המצליחה חוזרת עם סינגל חדש: "המשך לחלום"

הלהקה המצליחה מארה"ב – "זושא", חוזרת עם סינגל חדש ומרגש – "המשך לחלום". את המילים והלחן כתבו חברי הלהקה שלמה גייסן וזכריה גולדשמידט, בהשראת פרשת "לך לך".

להאזנה ←