הרב בנימין פראנק עם ניגוני התעוררות ודבקות

בית המקדש

הרב בנימין פראנק (אחיו של נגן הקלרינט הנודע חיליק פראנק והרב מוטה פראנק) הוא מעובדי ה' המופלגים בחסידות ברסלב, ומכהן כמשגיח בישיבת חיי תורה – לובלין.

מזה 20 שנה שהוא מלחין ניגוני דביקות תוך כדי התבודדות בשדות וביערות בסביבות קבר שמואל הנביא בנבי סמואל. לאחר מאמצים מרובים הצליחו לשכנע אותו להקליט חלק מהניגונים תחת אלבום בשם ניגוני התעוררות ודבקות בהש"י.

יש לציין שר' בנימין אינו זמר או חזן, הוא פשוט בעל מנגן, ואכן הניגונים והשירה בהתאם. הניגונים נלקחו מתיקון חצות שנאמרת כל לילה, תפילה שמבכה על חורבן השכינה, הגלות והציפייה לבניין בית המקדש‬

לחצו PLAY להאזנה לקטע מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/08/frank6.mp3|titles=הרב בנימין פראנק – ניגוני דבקות והתעוררות]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←