יעקב שוואקי הגיע גם לבריכת הסולטן – גלריית תמונות

ביום ראשון השבוע הסתער על בימת בריכת הסולטן בירושלים ענק הזמר החסידי יעקב שוואקי למופע קיץ מיוחד, אותו פתח הזמר הקרליבכי חיזקי סופר. הערב התחיל עם מחרוזת של התזמורת ממבחר הפתיחים של שיריו של יעקב שוואקי. לאחר מכן עלה לבמה הזמר חזקי סופר, שממשיך היום ובגדול את דרכו של הרב שלמה קרליבך, וביצע כמה מלהיטיו הידועים והסוחפים של הרב קרליבך.

מיד אחר-כך הזמין מנחה הערב (שרון דניאל, שלא היה על הבמה והנחה מאחורי הקלעים) את כוכב הערב יעקב שוואקי. את שוואקי ליוו מקהלות הילדים של יענקל'ה רוטנר, ותזמורת מורחבת של יוחי בריסקמן.

במהלך הערב שר שוואקי את להיטיו הרבים, וביניהם כמה שירים מאלבומו האחרון, "ליבי במזרח". גם את השירים מהמופע בקיסריה בשנה שעברה לא שכח שוואקי לשיר, וביצע את "קול מבשר" ו"רפואה שלמה".

אחר הפסקה קלה, שבה שרה מקהלת הילדים הגדולה את "וזכני", חזר שוואקי לחלק השני של הערב, ובו ביצע בין השאר את "והיא שעמדה", מחרוזת שירי החתונה השקטים שלו ומחרוזת שירי הרוק שהלחין לו משה לאופר. הערב הסתיים עם "מה מה מה", לקול תשואות הקהל.

גלריית תמונות, צילומים: נתן איבגי – צלם הבית של המוסיקה החסידית.

 

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

"הכל קול 2" לחניו של ר' חזקי וייס, בהפקה ווקאלית

לאחר הצלחת האלבום הראשון, מגיש מוישי רוט פרק נוסף בסדרת "הכל קול" – 'אלבום EP' של גדולי הזמר החסידי, עם מיטב לחניו הידועים של ר' חזקי וייס. על העיבודים: מורדי ויינסטיין ויונתן שטרן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי מבקש בווקאלית: "תנו לחיות בשקט"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע הימים שאנו חווים, הזמר והיוצר יוסף עבאדי שר "תנו לחיות בשקט יד של ילד מבקשת… חלום של כל אדם…" בגרסה הווקאלית לשירו "בדרך אל האור" שיוצאת כעת.

להאזנה ←