250 שנה לפטירתו: "השבת אבידה" לניגוני הבעל שם טוב

לקראת חג השבועות הקרוב בו ימלאו 250 שנה לפטירתו של מייסד החסידות, הבעל שם טוב הקודש זצוק"ל, יצא מכון מאגרים, בראשות דוד מרגליות, עם הפקה ייחודית בדמות תקליט של אוסף ניגוני קודש המיוחסים לבעל שם טוב עצמו.

הפרוייקט החדש והמיוחד, כלל עבודת מחקר מקיפה בכדי לאתר את הניגונים האלו, אשר מושרים אמנם בחצרות חסידיות רבות, אך לא כולם מודעים לכך שמחבר הניגונים הוא לא אחר מאשר רבינו הבעל שם טוב. בהשקת האלבום הזה, מתבצעת במובן מסוים "השבת אבידה" לבעליה. בין הניגונים נמצאים: דרור יקרא, ניגון החופה המפורסם, קל אדון ועוד.

התחושה היא כאילו אתה משתתף ב"טיש" בחצרו של הבעל שם טוב בבית מדרשו במעזבוז', עת שוררו את הנעימות המרגשות של זמירות השבת ומועד. לאוירה הזו תורמים העיבודים הנפלאים, עליהם אחראי דוד מרגליות, הידוע בעיבודיו המיוחדים ובהגשה הנכונה של השירים, לצד המקהלה המיוחדת, בניצוחו של פנחס ביכלר. את תפקידי הסולן נטלו הזמרים: יענקי עקשטיין, משה דב הומינר ואברימי מושקוביץ, כאשר לצידם מתנשא ברמה קולו המתוק של ילד הפלא חיים מרדכי שטרנברג.

שעה בהיכלו של הבעל שם טוב. חוויה בלתי נשכחת…

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'מנוחה ושמחה' מתוך האלבום:

[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2010/05/margaliot-besht.mp3|titles=margaliot-besht]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מקהלת הילדים NYBC בסינגל מקפיץ – "Take Off The Mask"

עם כניסתו של חודש אדר וההכנות לחג הפורים בשיאן, מקהלת הילדים המצליחה מניו יורק, ה-New York Boys Choir, משחררת סינגל חדש ואנרגטי בשם "Take Off The Mask" (הסירו את המסכה).

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבירם שוקרון מציע לכם: "מיליון דרכים"

"מיליון דרכים" הוא הסינגל השלישי מתוך האלבום, בו ממחיש שוקרון משאלה המשותפת לכולנו – למצוא את הדרך אל הקב"ה, בבחינת "דרשנוך, הימצא לנו".

להאזנה ←