געגועים, אמונה ואופטימיות: משפחת חוטר- "בעצם זריחה"

כל מי ששומע את האלבום החדש "בעצם זריחה" מרגיש ישר שמדובר בפרויקט מיוחד עם עוצמות שלא משאירות אותך אדיש. גבריאל חוטר הי"ד נרצח בפיגוע בישיבת עתניאל לפני 7 שנים בליל שבת, עם שלושה מחבריו כשהוא בן 17 שנים בלבד. אחד מבני המשפחה סיפר ש"לאורך מסע ההלוויה והשבעה הרגשנו צורך לבטא את הרגשתנו בשירה", אנשים שבאו לנחם את המשפחה, הרגישו את עוצמת השירה והרגש שבקעו מהבית והצליחו לשכנע את המשפחה להקליט את השירים.

האלבום הראשון "הקול החסר" יצא בתום שנה להירצחו של גבריאל עם השירים שליוו את המשפחה לאורך ימי האבלות. לאחר חמש שנות עבודה בעיבודו ובהפקתו המוזיקאלית של יונתן רזאל ובביצועם של טובי המוזיקאים יוצא האלבום החדש "בעצם זריחה" שהוא המשך לאלבום הראשון בכך שהוא שואף לחתום מסע משפחתי בעקבות החותם שגבריאל השאיר בעולם. האלבום הנוכחי "בעצם זריחה" מסמל את הזריחה שלאחר אותה שקיעה וכולל שירים המבטאים את‬ ‫שמחת החיים הקיימת במשפחה המוסיקאלית, למרות ועל אף החסר הגדול.

‬ רוב שירי האלבום נכתבו והולחנו ע"י בני ובנות משפחת חוטר יחד עם יונתן רזאל. אצל משפחת חוטר השירה המשותפת בסגנונות שונים, היא חלק מהותי ומיוחד כבר שנים רבות, לכן אך טבעי היה לאסוף את הקולות המשפחתיים הנעימים ולצרוב אותם לרצועות שירה מרתקות. המוסיקה נעה בין כינורות ענוגים לצ'לו המזכיר בנהימתו קול של אדם, שוב, לזכר הקול החסר.

המלודיה עשירה בקלידים ובמיתרים ומלאה בעוצמות של חיים. גם המקצבים משתנים ונעים בין שיר זיכרון לשירי שבת, שבח והודיה להקב"ה. חתימת הצליל של רזאל ניכרת היטב ועונה על הסטנדרטים הרגשיים והמקצועיים הגבוהים ביותר. האלבום החדש מגיע לחנויות בשתי גרסאות, האחים חוטר ויונתן רזאל ומאידך, אלבום דומה שאליו מצורף דיסק נוסף, משפחתי שבו האחיות שרות עם אחיהם ללא יונתן רזאל.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'לישועתך קיוותי ה" מתוך האלבום

[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2010/05/choter-leki.mp3.mp3|titles=choter-leki.mp3]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←