נענועים – ניגוני סאטמר ימים נוראים תשע"ב

סאטמר - נענועים

מידי שנה בשנה, מוציאים בחצר הקודש סאטמר אלבום חדש ובו ניגונים חדשים גם ישנים לימים הנוראים אפופי ההוד. האלבום החדש היוצא לאור לכבוד ראש השנה תשע"ב, זכה להקרא 'נענועים' על שם ניגון הנענועים שחיבר המלחין המפורסם ר' בעריש הורביץ (ווישעווער) ז"ל אותו שרו בבית המדרש של רבותינו הקדושים בעת הנענועים בחג הסוכות.

ניגון היסטורי המופיע לראשונה באלבום הוא 'נפשי לה" שהולחן ע"י ר' יקותיאל צבי ווערצבערגער ז"ל לרגל קבלת פניו של האדמו"ר ר' יואליש מסאטמר זצוק"ל בחזרתו מארץ הקודש בשנת תשט"ו, ובתחילתו קטע נלהב ממעמד קבלת הפנים.

שאר הניגונים באלבום נתחברו ע"י ר' שלמה צבי עקשטיין ור' יודל ווערצבערגער. על הפקתו המוסיקלית של האלבום הופקד המעבד המוכשר ר' משה קרויס.

לחצו PLAY להאזנה למיקס משירי האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/09/satmer-nanuim.mp3|titles=סאטמר – נענועים]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ארי פרייזר מציג גרסה ווקאלית ל"רחל מבכה על בניה"

איש המוזיקה היהודית ממיאמי, הזמר והיוצר ארי פרייזר, משחרר גרסה ווקאלית חדשה ומרגשת לשיר הקלאסי "רחל מבכה על בניה", המבוסס על הפסוק "קול ברמה נשמע", ללחנו הנצחי של רבי חיים בנט.

להאזנה ←