דעם רעבינ'ס טיש 2 ● ממשיכים עם ניגוני רבי נתן

דעם רעבינ'ס טיש 2

האלבום הראשון בסדרת 'דעם רעבינ'ס טיש' הותיר פעורי פה אנשים רבים שלא בהרכח נמנים על חסידי ברסלב. ניגוניו של רבי נחמן זכו בפעם הראשונה לביצועים מדויקיים בהפקה מוסיקלית עשירה, כשאליהם נלווה במפתיע ניגון אבוד שנתגלה בארכיון בקייב, עליו צויין כי הוא 'הניגון שמלווה את הצדיקים לגן עדן'.

כעת, מגיע האלבום השני בסדרה, כפול גם הוא, ובו הפעם מבחר מניגוני תלמידו של רבי נחמן מברסלב, הלא הוא רבי נתן. לא פחות מ-24 שירים וניגונים המיוחסים לרבי נתן ותלמידיו שנוגנו עוד בתקופת חייו מכיל האלבום החדש.

אחד השירים המרתקים באלבום הוא 'יודיש יודיש' שע"פ המסורת בברסלב המובאת בספר 'באש ובמים', הוא השיר שהציל את רבי נתן מהגלות בסיביר. פירוש המילות באידיש הוא ש'כשנוסעים – נוסעים כיהודים'. הקלטה של השיר משנת 1913 נתגלתה בארכיון בקייב לפני מספר חודשים ומשולבת בעיבוד המחודש לדואט יפיפה עם הזמר אברימי מושקוביץ המלווה במקהלות ובנגינתו של נגן הקלרינט חיליק פרנק.

עוד באלבום: אשרינו מה טוב חלקנו, אדיר איום ונורא, עוז והדר, ידיד נפש, מה ידידות, קרב יום ואחרים, כשבמלאכת העיבודים מתחלקים הפעם דודי קאליש ואבי דרור.

הפצה: הינדיק הפקות.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'יודיש יודיש' מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/10/demrebins-yidish.mp3|titles=דעם רעבינ'ס טיש 2 – יודיש יודיש]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

בנוסח גרין: אברימי רוט עם "ברכת החודש"

טעימה מיוחדת מתוך הפרוייקט: 'ברכת החודש' בלחן חדש של המלחין האגדי יוסי גרין לרגעים המרגשים בהם אנו עומדים ומקבלים את פני החודש הבא עלינו לטובה, בעיבודו וניצוחו של שרוליק הרשטיק

להאזנה ←
שירים חסידיים

גד אלבז ואבישי אשל בדואט חדש: “תקוות”

שני כוכבים מהבולטים במוזיקה הים־תיכונית, גד אלבז ואבישי אשל, מאחדים כוחות לראשונה ומשיקים את “תקוות” – שיר פופ קייצי, תוסס ומלא אמונה.

להאזנה ←