עתיקא קדישא: יצחק מאיר וחברים נפגשים ביום השבת

יצחק מאיר - עתיקא קדישא

יצחק מאיר, אחיו של איש התקשורת ידידיה מאיר מגיש אלבום המשך ל'נשמות חדשות'.

האלבום החדש מכיל כקודמו אסופה מכובדת של זמירות שבת קודש מחצרות חסידיים ובתי ישראל. האלבום הקודם עסק בזמירות לליל שבת קודש ואילו הנוכחי הוא אלבום כפול שמתמקד בשירים המושרים בצפרא דשבתא. האחד הוא על קטעים התפילה המושרים בבתי הכנסת והשני הוא זמירות לשולחן השבת.

גיוון מרענן שנמצא גם הפעם מתגלם בדמות אמנים אורחים שמוסיפים את התבלין שלהם לשיר: שדרן הרדיו הנודע יוסי גיל שמתגלה גם כבעל מנגן מוכשר, הזמר אבי בניון, הכנר העולמי אייל שילוח, הזמר שלמה אברמסון מצמד העקבות וילד הפלא צביקי רובין.

אם הורגלנו באלבומי 'לחיים טיש' לפגוש את השירים בהברה החסידית הידועה, הרי שכאן השירים מושרים בהברה ספרדית (למעט 'ברוך א-ל עליון' המבוצע בדואט עם שדרן הרדיו יוסי גיל). לקט הלחנים נע על ציר קרליבך, חב"ד אל תוך החסידויות השונות: ויז'ניץ, באבוב ואחרים.

הפצה: דברי שיר.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'ממקומך' מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/10/yitzchakmeir-mimkomcha.mp3|titles=יצחק מאיר – ממקומך]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יענקי רוטשילד בסינגל חדש – טוב התורה

לקראת חג השבועות, יענקי רוטשילד מלונדון משחרר סינגל חדש ומרגש המבוסס על מילותיו הנצחיות של האור החיים הקדוש, "אם היו בני אדם מרגישים במתיקות ועריבות טוב התורה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

מתי שריקי חדש: "מזמור לתודה"

הזמר והיוצר מתי שריקי משחרר את הסינגל החדש שלו "מזמור לתודה" – יצירה שנולדה מתוך תקופת המלחמה, ממקום אישי ואמיתי

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומוישה ברדוגו ושימי יונייב בשיתוף פעולה מוזיקלי

לקראת חג מתן תורה, הזמר החסידי האנרגטי והאהוב אברומוישה ברדוגו משיק פרויקט מוזיקלי "תורה זיץ", יחד עם המאסטרו שימי יונייב – שעיבד והפיק מוזיקלית ואף הצטרף בשירה.

להאזנה ←