יובל טייב עם האלבום היהודי – אתני של העשור

יובל טייב - שמע ישראל

לקראת ימי החנוכה, מגיע לחנויות נס של ממש: יובל טייב עם האלבום הטוב ביותר שיצא בעשור האחרון, שמע ישראל. טייב, מככב בתחום המוסיקה היהודית- פיוטית כבר מגיל 8, את האלבום הראשון שלו הוציא לרגל בר המצווה, אי שם בשנות התשעים. אביו חש שלכישרון הענק נחוץ ליטוש ושלח את בנו ללמוד פיתוח קול וכינור קלאסי. לצד לימודיו כילד בבית הספר, הקשיב הצעיר לשירתם של גדולי המוזיקה הערבית כמו אום כלתום, עבדול ווהב, עבד חלים, פריד אל עטרש ועוד.

טייב הנער, החל למלא את מדף העשייה שלו בתקליטים וקלטות, שיתף פעולה בדואטים עם מיטב היוצרים בישראל והתמחה אצל גדולי המוסיקולוגים. למרות גילו הצעיר, נחשב טייב לאנציקלופדיה מהלכת בכל הקשור למוסיקה ערבית. הוא בקיא בתולדות המוסיקה המצרית, לעיתים מתקשרים אליו אנשי מקצוע ע"מ להתייעץ עמו בנוגע למקורותיהם של מנגינות ומקאמים. יובל טייב מרצה את 'תורת השירה והפיוט' במסגרות אקדמאיות נחשבות.

הילדות המוסיקלית, אלפי ההופעות והאירועים שהפכו את הרזומה של טייב לעשיר בתוכן, היו בעצם מסע לקראת האלבום הנוכחי. הכוחות הטובים ביותר בתחום המוסיקה האתנית היהודית חברו יחד לאלבום מרתק: שמואל יונה, רמי לב, ארלט ספדיה, יעקב מנשה, ארז יחיאל, אלי קשת, עדי ליאון ועוד, ההפקה של המאסטר בתחום, חיים דבש.

שמע ישראל של יובל טייב, גדוש בלהיטים עכשוויים בקשת סגנונות מערביים עד לערביים ממש. אחד הלהיטים באלבום מגיע בשתי שפות: ליל הכלולות, מסתמן כלהיט חתונות מרגש, בשתי גרסאות בעברית ובערבית. האלבום מאפשר לאוהדיו של יובל טייב לשמוע סופסוף את הסינגלים שהפכו ללהיטים עם אחד, יום יבוא והללויה שמאיישים את רשימת הרצועות.

לחצו PLAY להאזנה לשיר הנושא של האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2011/12/tayeb-shma.mp3|titles=יובל טייב – שמע ישראל]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יעקב רוטבלט, יאיר כהן ו'ידידים' בסינגל חדש: זה לזה

"זה לזה" הוא שיר חסידי שהולחן לכבוד אירוע התרמה יוקרתי לארגון החסד "עזר מציון", המבוסס על דבריו הקדושים של המגיד מקוז'ניץ זצ"ל.  הטקסט נושא מסר עוצמתי של אחדות וערבות הדדית

להאזנה ←
שירים חסידיים

קובי מירסקי ממשיך את המסע: "מחשבות"

לאחר הפתיחה הקצבית עם “טאטע”, מגיע “מחשבות” סינגל קליפ חדש ועמוק. עם מילים שכתב והלחין קובי מירסקי בעצמו בגיל 17, דיאלוג פנימי של בלבול וחיפוש משמעות – עד לרגע של הארה “יהודי, אני יהודי”.

להאזנה ←
חדשות מוזיקה יהודית

דניאל יטיב בגרסת LIVE – "אתה פה איתי"

השיר זכה להצלחה גדולה וכעת, הוא יוצא בביצוע מתוך הופעה חיה שהתקיימה בבנייני האומה. המילים של דניאל, הלחן משותף יחד עם מאור שושן. ההפקה המוזיקלית בגרסת ההופעה של אהרלה נחשוני.

להאזנה ←