אסון השייטת הצמיח שיר עוצמתי; יָדֵן כהן – כי תעבור

ידן כהן - כי תעבור

החיבור של יָדֵן כהן לעולם המוסיקה החל אצלו כתחביב צדדי בגיל 16, בתקופה בה למד בישיבה בכפר הרא"ה. הראשית היתה בהלחנת מילים מהמקורות ובהמשך בכתיבת והלחנת טקסטים מקוריים שנשארו במגירה לעת עתה. העניין החל להתמסד במסגרת הרכב קטן שהקים שנטל חלק בכל מיני תחרויות. באחת התחרויות הרכבו של ידן זכה במקום הראשון ואחד השופטים זרק לו כבדרך אגב, מחמאה על שירתו – שנתנה לו דחיפה משמעותית להתקדם מוסיקלית.

מרתק לציין כי הצעדים הראשונים בעולם המוסיקה תועדו בסדרה התיעודית הישיבה ששודרה בערוץ 10 לפני כשבע שנים, בה השתתף הזמר דוד אברמסון (הרפו) ז"ל. הסדרה ליוותה את תהליך ההפקה של אחד משיריו, כי תעבור, שהלחין בהיותו בישיבה. מפה לאוזן השיר תפס תאוצה ונתן לו רוח גבית להתקדם עם הפרוייקט, להתמקצע עם השירה – ובעיקר להאמין בעצמו.

ככל שהזמן חלף, המוסיקה תפסה חלק יותר מרכזי בחייו של ידן, שכבר התחיל לכתוב ולהלחין בצורה בשלה יותר וגם ייסד עם כמה חברים את תזמורת אריאל – תזמורת חתונות חסידית, בה הוא משמש כסולן.

העבודות על אלבום הבכורה, שיקרא 22 שניות, ארכו קרוב לתריסר שנים, בגלגולים שונים – החל מהקלטות חובבניות של חברי נעורים ועד ההחלטה לצאת להפקה מקצועית ואיכותית, תוך הקפדה על הפרטים הקטנים, בניצוח המעבד ערן קליין – ללא ספק אחד המעבדים המוכשרים ביותר במגזר הדתי. השירים באלבום משלבים טקסטים מקוריים לצד מילים מהמקורות בסגנונות מוסיקליים רבים ומגוונים; מרוק ופופ, דרך סגנון ישיבתי ועד עיבודים אלקטרוניים ייחודים.

לקראת השקת האלבום בחודש אלול הבעל"ט רואה אור סנונית ראשונה ומרעננת, השיר כי תעבור, בגרסה חדשה, איכותית ומוקפדת. הלחן של ידן כמובן והעיבוד של ערן קליין. את הרעיון לשיר הגה אחיו של ידן כשביקש ממנו להלחין לזכר אריה אברמסון הי"ד, חברו ליחידה שנהרג באסון השייטת, מילות פסוקים שהתחברו מאוד לדמותו של חברו.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/08/yadencohen-kitavor.mp3|titles=ידן כהן – כי תעבור]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אלי הרצליך בסינגל חדש: "ותלמודו בידו"

אלי הרצליך, ממשיך לשאת בגאווה את דגל השמרנות כזמר המזוהה ביותר עם עולם התורה והישיבות, ולא נכנע לתכתיבי המוזיקה בשנת 2025, כשהוא ממשיך להנפיק מוזיקה איכותית ושמרנית.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי בסינגל חדש – "אל תיקח ללב"

עבאדי, הפעם גם על תקן המלחין, יצר לחן מרגש למילים של הפזמונאי רמי לב, שידוע בשיתופי הפעולה המוצלחים שלו עם יוסף, כמו "בדרך אל האור" ו"תאהב ותאמין".

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים ציפל משחרר סינגל חשוף ובועט – "עומד במקום"

"עומד במקום" חושף אותי מול עצמי — מול השקרים שאני מספר לעצמי ומול הבחירות שמרחיקות אותי מהמטרות שלי. זהו שיר על הרצון לפרוץ קדימה ולהגיע סוף סוף אל המקום שבו הלב באמת רוצה להיות"

להאזנה ←