אליעזר אוירבך מביא מוזיקה חסידית מדרום אפריקה

אליעזר אוירבך - היום קצר

עולם המוזיקה החסידית לא מפסיק להתחדש: הכירו את אליעזר אוירבך, שממשיך שושלת מוזיקלית רבת שנים, וכעת מציג בעצמו שיר חדש משלו. הוא נכד לחזן יצחק בראון המיתולוגי, שעבר לפני העמוד במשך 35 שנים בניו-ג'רזי, ארה"ב. אביו היה חזן ראשי בבית כנסת הגדול בוינה לפני מלחמת העולם השנייה.

בילדותו גדל אוירבך על מוזיקה חסידית שורשית, מודזיץ וחב"דית בעיקר. הוא למד בישיבות "מאור אליהו" ו"קול תורה", ומאוחר יותר גם בישיבת "פחד יצחק" ובישיבה הנודעת "מיר". נפתולי החיים הובילו אותו ליוהניסבורג דרום אפריקה, שם גילה שוב את כשרונו המוזיקלי כששימש חזן. בעשר השנים האחרונות, הוא חזנה הרשמי של קהילת אור שמח קייפטאון.

במרוצת השנים, הוא קיבל פניות רבות לפתוח בקריירה מוזיקלית עצמאית, משלו. עכשיו, הוא סוף סוף מגשים את החזון ומשחרר סינגל ראשון ומרשים מתוך אלבום בכורה מושקע במיוחד עליו אחראי המלחין והמעבד הגדול יואלי דיקמן.

לחצו PLAY להאזנה לשיר [audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2013/07/EliezerAurbach-HayomKatzar.mp3]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←