גדי פיינגולד בסינגל שלישי: לך א-לי תשוקתי

גדי פיינגולד - לך אלי תשוקתי

סינגל חדש, שלישי במספר לגדי פיינגולד אחרי "לא תיפול רוחי" ו-"מוכרחים להיות שמח". את הפיוט "לך א-לי תשוקתי" כתב ר' אברהם אבן עזרא והלחין גדי פיינגולד.

"שמעתי לראשונה את הפיוט בבית כנסת תימני ביום הכיפור השני ששמרתי. כמה דקות לפני שהתחילה תפילת כל נדרי עלה הרב וסיפר על הפיוט הזה ומשמעותו. ר׳ אברהם אבן עזרא מתאר את המסע הצפוי לכל אחד מאיתנו לאחר המוות. כמו הפלגה לארץ רחוקה ולא נודעת, הוא שואל את עצמו- מה יהיה כאשר אפגוש את בוראי, האם יהיה מרוצה מהאופן שבו ביצעתי את שליחותי בעולם הזה? ואם חלילה התשובה היא לא, מה עלי לתקן כדי להצליח במשימה. ברגע הזה כל בית הכנסת שרו את הפיוט בלחן המפורסם של יאיר גדסי, אותו שמעתי לראשונה בחיי.

זה היה רגע עוצמתי ביותר. המחשבה הראשונה שעברה לי בראש היא ״אני חייב להלחין את הפיוט הזה״. המחשבה השנייה שעברה לי בראש היא ״מי אני שאלחין את הפיוט הזה. למרות שהמילים אינן מילותי, אני מרגיש הזדהות מוחלטת כאילו כתבתי אותן בעצמי. אני שמח להציג בפניכם את הגרסא שלי לפיוט הנצחי הזה."

גדי ישיק את הסינגל החדש במופע בו יארח את רמי קלינשטיין במוצאי שבת בהעלותך, 6.6 בשעה 22:00 ב"המקום" תל אביב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

25 שנה של הרמוניה: לב טהור חוזרים עם פרויקט ווקאלי

הסינגל הראשון: "ובנה" (מתוך האלבום LT4), באירוח של מרדכי שפירא. עבור שפירא, מדובר בסגירת מעגל אישית, הוא גדל על השיר הזה, ושנים לאחר מכן מצא את עצמו מבצע אותו בלייב לצד שוובל באירוע בר מצווה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

מוטי עויזר בגרסה ווקאלית לשיר "הדרך אליך"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע אי-הוודאות לגבי החזרה למלחמת "שאגת הארי", הזמר מוטי עויזר מגיש גרסה ווקאלית מלהיבה ללהיט שלו "הדרך אליך".

להאזנה ←