בדרך לאלבום שני: חנן בן ארי – לא לבד

חנן בן ארי - לא לבד

פעם בכמה שנים מצליח לחדור מטאור לאטמוספירה הצפופה של המוסיקה הישראלית, חנן בן ארי הוא בדיוק כזה.עם אלבום בכורה מרתק,שילוב מנצח של שירים משובחים, קול ענק,כריזמה והופעה בימתית סוחפת,כל אלה הנחיתו את חנן היישר בפסגה.

חנן בן ארי, היוצר שפרץ לפני שנה אל חיינו עם 'ממך עד אליי', 'אמא אם הייתי' ו'החיים שלנו תותים', ממשיך במסעו האמנותי עם סינגל ראשון מתוך האלבום השני שבדרך. גם באלבום שבדרך חנן עומד מאחורי כל הטקסטים והלחנים וממשיך את שיתוף הפעולה עם אייל מזיג שהפיק מוסיקלית את אלבום הבכורה.

חנן :
השנה שחלפה מצאת אלבום הבכורה 'איזון' גילתה לי כמה אני לא יודע כלום. ממצב שבו הייתה לי תשובה כמעט לכל שאלה ודעה חדה כמעט בכל נושא, מצאתי את עצמי בעיקר שואל, נבוך, מתבונן. הרגשתי פתאום לא שייך לשום מקום, לשום מגזר, לשום תבנית, ומצד שני שייך להכל, לכולם. הרבה לחנים ומנגינות ירדו אליי בחצי השנה האחרונה, אבל לראשונה בחיי לא מצאתי להן מילים.

אז חזרתי הביתה; לכתוב לאשתי, לחנן בן ה-18 שניגן לבד לאלוהים בלילות על מרפסת מול מכתש רמון, לברוכי בן הארבע שמתעורר באמצע הלילה פעם בשבוע מסיוטים ורץ להתיישב לי על הברכיים מול קלידים שמונחים על קרש גיהוץ מסונג'ר.

בדרך מצאתי את המשורר הנפלא רועי חסן, שהצליח להתסיס ולשחרר מחסומים ותבניות. במרפסת המוזה בחדרה, שבוע אחרי שבוע, הוא עזר לי למצוא מילים, להקשיב למנגינות, לברוח מחרוזים סתמיים ומרעיונות יפים שגדולים עליי.

אם האלבום הראשון היה הזמנה להיכנס לסלון, בחדש יש הזמנה גם למרתף. רוצה להאמין שאנשים יצלחו בגבורה את מחסום התותים ויפתחו את הלב. שלי פתוח לרווחה. סקרן לדעת מה השירים החדשים יחוללו בעולם המשוגע הזה. מתפלל לגעת, לעורר אמת אהבה ושלום. לזוז סנטימטר אחד קדימה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט המרגש של שמואל וישי ריבו

את השיר "כל פעם מחדש", דואט מרגש בין שמואל לישי ריבו, כתבה יוצרת צעירה שחיברה בין פסוקים מתהילים לחיים שלנו כאן ועכשיו: "גם בגיא צלמוות אתה איתי", בחיפוש אחר מקום בטוח.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' נלחמים בדחיינות 

עם כל מה שהחיים, המשפחה והעבודה שואבים מאיתנו מכל כיוון, נהיה קל מדי לומר “אעשה את זה מחר”. אבל צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' באים עם תזכורת חזקה: אל תחכה. תפסיק לדחות. פשוט תעשה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלמוג חליבה מארח את נהוראי אריאלי: עיני צופיה

“עיני צופיה” הוא שיר ותיק שזכה עם השנים לאהבה רבה בקרב הקהל, וכעת יוצא בגרסה חדשה שעוטפת אותו בעיבוד עכשווי, עם צבעים מוזיקליים עשירים וסאונד עדכני.

להאזנה ←