ר' יחיאל נהרי יפתח את עונת 'שירת הבקשות' בעיה"ק צפת

יחיאל נהרי

אחרי ההצלחה הסוחפת בשנה שעברה כשר' יחיאל נהרי פתח את מסורת שירת הבקשות בצפת ואלפים באו מכול רחבי הארץ לשמוע אל הרינה והתפילה, גם השנה יפתח בעז"ה גדול החזנים בארץ ובעולם ר' יחיאל נהרי את עונת שירת הבקשות בערב שבת פרשת חיי שרה כ"ו חשוון בשעה שבע וחצי בביהכ"ס "אבוהב" בעיר העתיקה בצפת.

החזן נהרי שנחשב כיום לאחד מגדולי הטנורים בעולם יבוא במיוחד מארה"ב לפתיחת שירת הבקשות. אל החזן צפויים להתלוות מטובי החזנים והפייטנים מרחבי הארץ. מסורת שירת הבקשות בביהכ"ס אבוהב מתקיימת בעיה"ק צפת מעל לחצי יובל בניצוחו של החזן ר' שלמה חדד שמשמש כחזן ביהכ"ס "אבוהב" בצפת, והיא מתקיימת בעונת החורף החל מפרשת חיי שרה עד לפרשת תרומה.

בשירת הבקשות משתתפים מאות מבוגרים נערים וילדים שמתאספים מכול רחבי העיר ליהנות ולשורר את שירת הבקשות שרוב הפיוטים בה הולחנו בצפת, עיר השירה והפיוט. בשנים האחרונות השתתפו בשירת הבקשות מסולתה ומשמנה של עולם החזנות והפיוט בארץ ובעולם בינהם ר' דוד ריאחי, ר' משה חבושה, ר' אליהו אוזן, ר' יובל טייב, ר' יהודה פתייה, ר' שמואל חדד, ועוד.

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←