מתוך 'שירי פנחס 3': שימי מילר שר 'אלף בית'

היוצר פנחס וולף ממשיך בעשיה המוזיקלית, ועובד בימים אלה במרץ על אלבום שלישי במסגרת סדרת האלבומים 'שירי פנחס'. 'שירי פנחס 3' מארח את הזמרים שלמה שמחה, דוד גבאי, מיכה גמרמן ושימי מילר. לאלבום השלישי מצטרפים הזמרים איתן כץ, אורי דוידי וארי גולדוואג.

רק בחודש אלול האחרון שחרר וולף להיט אחר מאלבום זה – 'טאטע אוי טאטעניו', כאשר על הביצוע הופקד הזמר המנוסה שלמה שמחה. היום בוחר וולף לשחרר את השיר 'אלף בית', בביצוע של הזמר שימי מילר, בעיבוד מקורי של דוני גרוס. מילר הוא זמר וחזן, ואף מוזיקאי המנצח על מקהלה, לא טמן ידו בצלחת עם ביצוע משולב מעולם החזנות.

הסיפור שעומד מאחורי השיר – לא פחות ממרתק: 'אלף-בית' הולחן למעשה לפני כשלושים שנה, בתקופה שבה וולף חזר בתשובה. וולף הלחין את היצירה, כתב את מילותיה באידיש ושילב בה מוטיבים מעולם החזנות. "אם אנחנו רוצים גאולה, עלינו לשאוף להשיג שני דברים: אמת וברכה", אומר וולף. "אלה שני הדברים החשובים ביותר, כמו 'אלף-בית'".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אלי הרצליך בסינגל חדש: "ותלמודו בידו"

אלי הרצליך, ממשיך לשאת בגאווה את דגל השמרנות כזמר המזוהה ביותר עם עולם התורה והישיבות, ולא נכנע לתכתיבי המוזיקה בשנת 2025, כשהוא ממשיך להנפיק מוזיקה איכותית ושמרנית.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי בסינגל חדש – "אל תיקח ללב"

עבאדי, הפעם גם על תקן המלחין, יצר לחן מרגש למילים של הפזמונאי רמי לב, שידוע בשיתופי הפעולה המוצלחים שלו עם יוסף, כמו "בדרך אל האור" ו"תאהב ותאמין".

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים ציפל משחרר סינגל חשוף ובועט – "עומד במקום"

"עומד במקום" חושף אותי מול עצמי — מול השקרים שאני מספר לעצמי ומול הבחירות שמרחיקות אותי מהמטרות שלי. זהו שיר על הרצון לפרוץ קדימה ולהגיע סוף סוף אל המקום שבו הלב באמת רוצה להיות"

להאזנה ←