מתוך 'שירי פנחס 3': שימי מילר שר 'אלף בית'

היוצר פנחס וולף ממשיך בעשיה המוזיקלית, ועובד בימים אלה במרץ על אלבום שלישי במסגרת סדרת האלבומים 'שירי פנחס'. 'שירי פנחס 3' מארח את הזמרים שלמה שמחה, דוד גבאי, מיכה גמרמן ושימי מילר. לאלבום השלישי מצטרפים הזמרים איתן כץ, אורי דוידי וארי גולדוואג.

רק בחודש אלול האחרון שחרר וולף להיט אחר מאלבום זה – 'טאטע אוי טאטעניו', כאשר על הביצוע הופקד הזמר המנוסה שלמה שמחה. היום בוחר וולף לשחרר את השיר 'אלף בית', בביצוע של הזמר שימי מילר, בעיבוד מקורי של דוני גרוס. מילר הוא זמר וחזן, ואף מוזיקאי המנצח על מקהלה, לא טמן ידו בצלחת עם ביצוע משולב מעולם החזנות.

הסיפור שעומד מאחורי השיר – לא פחות ממרתק: 'אלף-בית' הולחן למעשה לפני כשלושים שנה, בתקופה שבה וולף חזר בתשובה. וולף הלחין את היצירה, כתב את מילותיה באידיש ושילב בה מוטיבים מעולם החזנות. "אם אנחנו רוצים גאולה, עלינו לשאוף להשיג שני דברים: אמת וברכה", אומר וולף. "אלה שני הדברים החשובים ביותר, כמו 'אלף-בית'".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←