החזן הוירטואוז ממצה את יכולותיו הווקאליות: "כבודו"!

המפיק ישראל ברגמן מגיש סינגל שני מתוך האלבום הרביעי בסדרת 'שבת המלכה', מלחניו של המלחין מאיר מרטין וידרקר מגרמניה, הפעם נבחר החזן נתנאל אילוביצקי, חזן צעיר ומוכשר עם יכולות ווקאליות וירטואזיות, לבצע את השיר "כבודו".

את הלחן למילים הלקוחות מתוך 'קדושה' בתפילת מוסף כתב המלחין מאיר מרטין וידרקר בהשראת הנוסח בבתי הכנסת ושילב בו מוטיבים קצביים מעוררים, בשל אופיו של הלחן נכתב עיבוד מורכב במיוחד הדורש יכולת ביצוע ווקאלית יוצאת דופן ולשם כך בחרו המפיק והמעבד מנחם בריסטובסקי בחזן הצעיר נתנאל אילוביצקי וכך נולד לו עיבוד מוסיקלי וקולי שמימי ונעים לאוזן.

הצלילים והטונים שמלווים את "כבודו", נדמה כאילו נלקחו מעולם אחר ולא בכדי, החל מאחד הצלילים המוזרים של חריקת כסא, וזאת לאחר שבמהלך הקלטת התופים לשיר ביצע המתופף אבי אבידני הדגמה של מקצב מסויים כשהוא יושב על כסא משרדי, הכסא חרק לפי קצב התיפוף, המפיק ששמע את החריקות התלהב והכסא הוכנס אחר כבוד לאולפן והחריקות הוקלטו (אל תפספסו החל מדקה 03:22), וכלה בסיומו של השיר שם תשמעו את אילוביצקי מטפס בקולו עד לתו 'מי' הגבוה, דבר שהוא לכשעצמו נדיר מאוד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אהרן רזאל מחתן את בנו והאחים יוצאים בשיר חדש – "עוד ישמע"

לכבוד חתונת בנו אור חיים, אהרן רזאל מוציא את 'עוד ישמע' – ניגון חתונה שהלחין לפני דור שלם, ושהפעם הוא שר אותו יחד עם בניו שיר ציון, בארי ואליה, לכבוד אחיהם החתן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הזמר פישי רכטשפר משחרר את הלהיט ״דחה דחיתני״

הרעיון נולד במהלך חתונה שבה הופיע באסרו חג סוכות: אחרי שבוע של אמירת הלל, המילים ״דחה דחיתני לנפול וה׳ עזרני״ המשיכו להתנגן בראשו, עד שחיבר אותן לניגון המוכר מבית גראדז׳יסק.

להאזנה ←