חממה מארח את גיל עקיביוב – "והיה לארז אדיר"

3 שנים בדיוק לאחר הפיגוע בארמון הנציב (י' בטבת תשע"ז, 8.1.2017) אלבום חדש מבית היוצר של עובדיה חממה בפתח. רוב רובו של האלבום מורכב מלחנים של חממה למילותיו של ארז אורבך הי"ד שנרצח בפיגוע הנ"ל.

את השירים באלבום שרים חממה יחד עם בני משפחת אורבך ועם כמה מחבריו למסלול של ארז אורי ארנד וברק וולווביק ויחד עם חבריו לדרך של עובדיה וביניהם: ארז לב ארי, אילן דמרי, יהושע לימוני, יוסי פרץ וגיל עקיביוב ששר את שיר הנושא.

דווקא שיר הנושא מתוך האלבום החדש "והיה לארז אדיר" הינו יוצא דופן באלבום. את שיר זה לא ארז כתב, אלא אילו פסוקי קודש של הנביא יחזקאל, פסוקים שנבחרו ע"י המשפחה לעטר את חוברת השירים של ארז, שכמו מתארים במדויק את חייו הקצרים של ארז אורבך, את פועלו ואת פירותיו המתוקים.

"בהר מרום ישראל אשתלנו
ונשא ענף ועשה פרי והיה לארז אדיר
והיה לארז אדיר ושכנו תחתיו
כל ציפור,כל כנף, בצל דליותיו תשכונה"

זהו גם "הניגון היהודי" של האלבום, מספר חממה. "כשהלחנתי את הפסוקים הנפלאים, ידעתי שאין ראוי להם ממגע הקסם של גיל עקיביוב, אחי ורעי. ואכן גיל התגייס בכל מאודו, שר ניגן ועיבד את השיר בעדינות, בקדושה ומעומק הנשמה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

"הכל קול 2" לחניו של ר' חזקי וייס, בהפקה ווקאלית

לאחר הצלחת האלבום הראשון, מגיש מוישי רוט פרק נוסף בסדרת "הכל קול" – 'אלבום EP' של גדולי הזמר החסידי, עם מיטב לחניו הידועים של ר' חזקי וייס. על העיבודים: מורדי ויינסטיין ויונתן שטרן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי מבקש בווקאלית: "תנו לחיות בשקט"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע הימים שאנו חווים, הזמר והיוצר יוסף עבאדי שר "תנו לחיות בשקט יד של ילד מבקשת… חלום של כל אדם…" בגרסה הווקאלית לשירו "בדרך אל האור" שיוצאת כעת.

להאזנה ←