אלבום הביכורים של תזמורת אנדלוסאלם: שיר ידידות

תזמורת "אנדלוסאלם" שמה לה מטרה מקודשת לשמר, להנציח ובעיקר להנגיש לציבור חובבי השירה והפיוט את מסורת שירת הבקשות המפוארת, בדיוק מוקפד כפי שהייתה מושרת מפי אבותינו משוררנו במרוקו, תוך התאמתה במידת האפשר לשירת האלא הערבית עפ"י הפרשנות היהודית לביצוע היצירות מתוך כוונה לשילובם בתרבות השירה והפיוט הישראלית המודרנית.

שירת הבקשות היא אחד השיאים של אירועי הפיוט, ואולי אף החשוב שבהם. עשרים ושתיים מערכות משוכללות מרובות פרקים ופרטים הבאים לבטא מגוון רחב של רגשות ודיאלוג מתעצם של כנסת ישראל עם דודה, של האדם עם נשמתו, בן אדם לחברו ובן אדם למקום.

הספר "שיר ידידות" – אנתולוגיה של פיוטים, בעריכת ר' חיים עטר וחבריו זצ"ל, מקבץ מאות פיוטים ללחנים ערביים-אנדלוסיים המשקפים את המכלול התרבותי המגוון שבמסורת הפיוט של יהדות מרוקו. אף שבמסורת אבותינו נהגו לשוררה באופן ווקאלי בלבד במסגרת שירת הבקשות בבית הכנסת, לראשונה כל סדרת שירת הבקשות בליווי מוזיקלי מלא, המבוצעת ע"י טובי סולני ונגני תזמורת אנדלוסאלם אשר שולטים בביצוע הפיוט, השירה והנגינה באופן מוקפד ומדוקדק.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'יהיה שבחך' מתוך האלבום

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מרדכי בן דוד בביצוע לייב מרגש – "מאמע רחל"

לרגל הילולת רחל אמנו ע״ה, מגיש מרדכי בן דוד ביצוע לייב מיוחד לשיר האייקוני "מאמע רחל" — אחת הקלאסיקות הגדולות והמרגשות שלו, אותה גם הלחין וכתב בעצמו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אקטואלי שכואב: שי וינר – "אל תדאג"

"אל תדאג" אינו רק שיר – זאת מגילת ביטחון מוזיקלית, שכל אחד צריך להפנים ומצליחה לחזק ולנחם את כל מי שמחפש עוגן בתקופות של חוסר ודאות.

להאזנה ←