הלהיט שיאחד את השנה: יובל טייב – "עם אחד"

יובל טייב - עם אחד

הזמר פייטן יובל טייב, משיק להיט חדש שיקפיץ את כולם – ברכת אחדות מוסיקלית לשנה טובה. את הלהיט החדש עם אחד כתבו מיטב היוצרים בתחום, עדי לאון שהלחין, ארלט ספדיה כתבה את המילים והעיבוד המיוחד שייך לדודו קומא.

טייב, מככב בתחום המוסיקה היהודית פיוטית מגיל 8. כבר אז חש אביו שהכישרון הענק זקוק לליטוש ושלח את בנו ללמוד פיתוח קול וכינור קלאסי. לצד לימודיו כילד בבית הספר, הקשיב הצעיר לשירתם של גדולי המוזיקה הערבית כמו אום כלתום, עבדול ווהב, עבד חלים, פריד אל עטרש ועוד. מאז הוציא כמה אלבומים, שיתף פעולה בדואטים עם מיטב היוצרים בישראל והתמחה אצל גדולי המוסיקולוגים. טייב נחשב כיום למרות גילו הצעיר, לאינציקלופדיה מהלכת בכל הקשור למוסיקה ערבית. הוא בקיא בתולדות המוסיקה המצרית, לעיתים מתקשרים אליו אנשי מקצוע ע"מ להתייעץ עמו בנוגע למקורותיהם של מנגינות ומקאמים. יובל טייב מרצה את 'תורת השירה והפיוט' במסגרות אקדמאיות, בין השאר בקורס "סודי" למבינים באוניברסיטה העברית ירושלים,

הסינגל הקודם הללויה בביצועו, זכה להצלחה רבה ומנוגן תדיר בתחנות הרדיו הדתיות. יובל מאמין כי באמצעות המוסיקה ניתן להגיע לאחדות בין חלקי העם. "בערב ראש השנה תשע"א, כל מה שהעם זקוק לו מסתכם בשתי נקודות מרכזיות – אמונה ואחדות. קשה להעביר לציבור את המסר, כי פשוט אין לו זמן. מזל שיש לנו את המוסיקה", אומר טייב.

האלבום המלא צפוי לצאת בע"ה לאחר החגים.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2010/08/tayeb-amechad.mp3|titles=יובל טייב – עם אחד]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ישי ריבו במתנה לחג לעם ישראל – "לא לחינם"

הזמר והיוצר ישי ריבו משיק שיר חדש המלווה במסר של חיזוק לקראת חג הפסח. השיר, שנכתב והולחן על ידי ריבו, נולד מתוך תחושותיו בתקופה האחרונה ומבקש להפיח תקווה בצל המציאות הביטחונית המורכבת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

המאשאפ של מוטי עויזר וצביקי נוילנדר – "יחד ננצח"

בעיצומה של מלחמת שאגת הארי ולקראת חג הפסח הבא עלינו לטובה, ימים מורכבים של כאב וחרדה לצד ניסים גלויים ותחושת תקומה, הזמר מוטי עויזר ואומן הקלידים צביקי נוילנדר נכנסו אל האולפן.

להאזנה ←