גד אלבז משיק סינגל חדש: "הגלה נא"

הזמר והיוצר גד אלבז משחרר סינגל חדש בשם "הגלה נא", המבוסס על מילות הפיוט הנודע "ידיד נפש". השיר מלווה בלחן מקורי ומביא אל קדמת הבמה את כוחו העמוק של הניגון היהודי.

מילות הפיוט, המלוות את השבתות ואת מעגלי השנה, מקבלות בביצוע הזה מקום מיוחד של כוונה ותפילה. אלבז ניגש לטקסט מתוך חיבור לשורשים החסידיים, ובחר בקו מוזיקלי נקי שמשרת את המילים ומאפשר למאזין להיכנס לרגע של רוגע והתעלות רוחנית. השיר נבנה בהדרגה, מתוך שקט פנימי שמתפתח לעוצמה ווקאלית טבעית ולא מתאמצת.

במשך שנים רבות פועל אלבז על ציר שמחבר את המוזיקה היהודית לקהל רחב בישראל ובקהילות היהודיות ברחבי העולם. המפגשים הללו עם קהלים מגוונים מעצבים את שירתו, ובאים לידי ביטוי גם כאן ביכולת לגעת בנימי הנפש דרך צליל פשוט ומדויק.

במוקד השיר עומדת הבקשה לגילוי ולקרבה, נושא שמקבל משמעות מיוחדת בימים שבהם רבים מחפשים נחמה ועוגן פנימי. "הגלה נא" מציע מרחב של נשימה, שבו הניגון עצמו הופך לשפה של תפילה משותפת.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

קובי ברומר פותח שנה עם "המאורות הגדולים"

רגע אחרי החגים ועם פתיחת ספר בראשית, קובי ברומר משחרר סינגל סווינג קצבי וממכר "המאורות הגדולים". מאחורי הגרוב עומד המסר של הירח שנברא שווה לשמש, נצטווה להתמעט, אבל תמיד חוזר להתמלא.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אהרל'ה סאמט ושרוליק קלצקין בדואט סוחף – "טאטע"

לרגל שמחת נישואי בתו של ראש ישיבות "תפארת ישראל", הגרי"מ דרוק שליט"א, עם הבה"ח יהושע מלין נ"י, רואה אור שיר חדש וסוחף בשם "טאטע". את השיר הלחין ראש הישיבה עצמו, והוא מצטרף לשורת לחנים פרי יצירתו שהפכו ברבות השנים לחלק בלתי נפרד מהווי הישיבה ובוגריה.

להאזנה ←