"יהודי בנשמה" – אפרים גולן באלבום כפול של לחן ושירה

אפרים גולן, קיבוצניק בן 51 מקיבוץ סעד הוא מלחין חובב, זהו אינו מקצועו אך מעסיק אותו ברוב שעות היממה. לפרנסתו הוא מתעסק בתחום התקשורת ואת נסיעותיו הרבות והארוכות הוא יוצק בתוכן מוסיקלי מיוחד: הדרך עוברת עליו בהלחנת שירי קודש.

את כישרון ההלחנה גילה אפרים כמעט במקרה. דיאטה חריפה של האזנה לרדיו, שגזר על עצמו בימי פינוי היישובים מגוש קטיף וצפון השומרון, פינתה לו זמן איכות. העצב והדכדוך גרמו לליבו לייצר חומר אישי משלו. הוא החל לזמר לעצמו ובכך לתרגם את המחשבות וההרגשות לצלילים.

"כשיש לי לחן חדש שמזדמזם בראש, אני רץ ליוני שחם, שר ומלמד אותו את השיר", מסביר גולן, "יוני כותב את התווים בדרכו ומתחילה סדרת העיבודים באולפן". שחם, איש קיבוץ גבים שעבד עם "להקת סעד" בשנות השישים, מעבד את השירים לכדי מוצר המוגמר. בני המשפחה הקרובה מלווים את תהליך היצירה של אביהם מקרוב ומהווים צוות בקרת איכות פנימי לכל לחן ולכל שיר. בהמשך ישירו את השירים בבית, בבית הכנסת ולעיתים ברחבי הקיבוץ כולו.

האלבום הכפול מכיל עשרים וחמישה שירים מתוך עשרות השירים שאפרים הלחין עד כה, שמחים וקצביים בעיקר בנושא שבת, אך לא רק.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'ושמרו' מתוך האלבום
[audio:https://www.chasidinews.com/audio/golan-veshamru.mp3]

אפרים גולן - יהודי בנשמה

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מרדכי בן דוד בביצוע לייב מרגש – "מאמע רחל"

לרגל הילולת רחל אמנו ע״ה, מגיש מרדכי בן דוד ביצוע לייב מיוחד לשיר האייקוני "מאמע רחל" — אחת הקלאסיקות הגדולות והמרגשות שלו, אותה גם הלחין וכתב בעצמו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אקטואלי שכואב: שי וינר – "אל תדאג"

"אל תדאג" אינו רק שיר – זאת מגילת ביטחון מוזיקלית, שכל אחד צריך להפנים ומצליחה לחזק ולנחם את כל מי שמחפש עוגן בתקופות של חוסר ודאות.

להאזנה ←