משה לוק בסינגל תשובה לאנטישמיות: ירושלים

משה לוק - ירושלים

משה לוק מהפייטנים המובילים והמבוקשים בתחום המוסיקה האנדלוסית והצפון-אפריקאית, בזכות יכולותיו הווקאליות המרשימות שסללו את דרכו לתור את רחבי הגלובוס בהופעות מול קהילות יהודיות הצמאות ומבקשות לטעום חוויית שירה בניחות בית-אבא. את דרכו המקצועית החל עוד בצעירותו. הוא נולד וגדל בצרפת, בבית שבו נשמו וחלמו מוסיקה. את יסודות הפיוט והאהבה לכל צליל ותו ספג מאביו רפאל ומדודו, ר' חיים לוק, המוכר כפייטן וכידען גדול בתחום המוזיקה האנדלוסית.

אירוע מכונן קרה, כשהיה בן ארבע-עשרה, כשהותקף על-ידי אנטישמי בצרפת, גרם לו להבין שמוסיקה זו נשמה, מוסיקה זו שליחות שצריכה לטעת שורש ולהתהוות בארץ הקודש, ומשם עליו לשלוח את הפירות לשאר העולם. לוק עלה ארצה, למד בבית-הספר למוסיקה "B.P.M", וכן אצל הפייטן ר' חיים ביטון. הופיע על במת "התזמורת האנדלוסית הישראלית", וסלל את דרכו כסולן מצליח. מנחה ומלמד פיוט ברחבי הארץ, כחבר במפעל "קהילות שרות" בחסות קרן אביחי וב"שירים ושורשים" בחסות משרד החינוך. כשבמקביל לכל-זה, התמקצע גם בתחום השירה החסידית, מזרחית ומופיע באירועי ענק רבים כשבאמתחתו רפרטואר מוסיקלי עשיר ומגוון מאוד.

בימים אלו לוק מתחיל לסלול את דרכו אל מרכז הבמה והעשייה במוסיקה הים-תיכונית עם סינגל הביכורים "ירושלים". בלדה מרגשת ונוגעת אותה הלחין וכתב שרון אבילחק בהתכתבות עם המקורות, אשר הגיעה בהשראת אותה החלטה לעלות ארצה ולייחל לגאולה הנכספת יחד עם אחיו בארץ הקודש. עיבוד והפקה מוסיקלית: דורון אלימלך.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/02/mosheluk-yeru.mp3|titles=משה לוק – ירושלים]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←