ברזיל, מיכה גמרמן ומוסיקה חסידית: קשר של קיימא

מיכה גמרמן - קשר של קיימא

הכירו את הזמר החסידי הראשון מברזיל: מיכה גמרמן. מיכה נולד וגדל בריו דה ז'נרו בברזיל, מיד לאחר נישואיו פנה ללימודי רבנות / מילה, כיום משמש כאחד המוהלים המוסמכים היחידים בקהילה היהודית בברזיל .במקביל מיכה התמקצע בתחום החינוך, מחנך ומגדל את דור העתיד הדתי/חרדי בקהילה היהודית בסאו פאולו ברזיל .

חיבתו למוזיקה היהודית בקעה בקרבו, כאוהד ושוחר מוזיקה חסידית הקים הרכב מוזיקאלי בסאו פאולו שעם הזמן הפך להיות אחד ההרכבים המבוקשים בכל מה שקשור במוזיקה יהודית, אירועים עסקיים, ערבי חברה, חתונות, בר מצוות וכו' ההרכב המוזיקלי משמש כל זמר חסידי מכובד שמגיע לברזיל כהרכב מוזיקלי להופעותיו כשמיכה חלק בלתי נפרד מאותו אירוע .

בשנים האחרונות נוצר ביקוש ולחץ אדיר מהקהילה היהודית המקומית שמיכה יוצא אלבום משלו ויהווה נציג של כבוד מטעם הקהילה היהודית בתחום המוזיקה החסידית. לאור זאת מיכה הפיק אלבום חסידי איכותי עם צמד המפיקים אלי כהן ואיצי ברי מישראל, כאשר כבר הסינגלים הראשונים (שלום עליכם, גילה רינה בדואט עם הזמר אוהד מושקוביץ) צברו תאוצה גבוהה בתחנות הרדיו ובאולמות החתונה בישראל ובברזיל והפכו ללהיטים.

בימים אלו משיק מיכה את אלבום הבכורה 'קשר של קיימא' וכבר אוסף חומריים לאלבום השני. במקביל הוא מכין את מופע הבכורה שלו ברחבי ארה"ב ואירופה.

לחצו PLAY להאזנה למיקס משירי האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2013/03/gemerman-kesher.mp3|titles=מיכה גמרמן – קשר של קיימא]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט המרגש של שמואל וישי ריבו

את השיר "כל פעם מחדש", דואט מרגש בין שמואל לישי ריבו, כתבה יוצרת צעירה שחיברה בין פסוקים מתהילים לחיים שלנו כאן ועכשיו: "גם בגיא צלמוות אתה איתי", בחיפוש אחר מקום בטוח.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' נלחמים בדחיינות 

עם כל מה שהחיים, המשפחה והעבודה שואבים מאיתנו מכל כיוון, נהיה קל מדי לומר “אעשה את זה מחר”. אבל צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' באים עם תזכורת חזקה: אל תחכה. תפסיק לדחות. פשוט תעשה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלמוג חליבה מארח את נהוראי אריאלי: עיני צופיה

“עיני צופיה” הוא שיר ותיק שזכה עם השנים לאהבה רבה בקרב הקהל, וכעת יוצא בגרסה חדשה שעוטפת אותו בעיבוד עכשווי, עם צבעים מוזיקליים עשירים וסאונד עדכני.

להאזנה ←