מענדי ווארך בסינגל חדש לכבוד הרבי מקערעסטיר

מנדי ווארך - קערעסטיר

הצדיק רבי ישעי'לה מקערסטיר שיום פטירתו חל הערב, ג' אייר, היה ידוע במעשי החסד הרבים שלו, בהאכלת רעבים ללחם כפשוטו ובאהבת ישראל האינסופית שלו.
גם כיום, 91 שנה אחרי פטירתו, מוסדות הצדקה וחסד שלו ממשיכים להתקיים בעיירה קערעסטיר בהונגריה, לטובת פוקדי הציון הרבים.

בין אלפי היהודים שהגיעו לפני מספר שנים לכבוד היארצייט היה הזמר מענדי ווארך. השבת המופלאה שעברה עליו במחיצת אוהל הצדיק הובילה אותו לכתיבת שיר לכבודו. אל מלאכת ההלחנה הצטרף ברוך שלום בולוסובקי ואל כתיבת המילים הצטרף מוטי אילוביץ, בשעל העיבוד הופקד רולי אזרחי.

השיר 'קערעסטיר', יחד עם השיר 'בנים' שראה אור לפני פסח, יכלל באלבום הבכורה של ווארך שצפוי לנחות על המדפים בקיץ הבעל"ט.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←