מענדי ווארך בסינגל חדש לכבוד הרבי מקערעסטיר

מנדי ווארך - קערעסטיר

הצדיק רבי ישעי'לה מקערסטיר שיום פטירתו חל הערב, ג' אייר, היה ידוע במעשי החסד הרבים שלו, בהאכלת רעבים ללחם כפשוטו ובאהבת ישראל האינסופית שלו.
גם כיום, 91 שנה אחרי פטירתו, מוסדות הצדקה וחסד שלו ממשיכים להתקיים בעיירה קערעסטיר בהונגריה, לטובת פוקדי הציון הרבים.

בין אלפי היהודים שהגיעו לפני מספר שנים לכבוד היארצייט היה הזמר מענדי ווארך. השבת המופלאה שעברה עליו במחיצת אוהל הצדיק הובילה אותו לכתיבת שיר לכבודו. אל מלאכת ההלחנה הצטרף ברוך שלום בולוסובקי ואל כתיבת המילים הצטרף מוטי אילוביץ, בשעל העיבוד הופקד רולי אזרחי.

השיר 'קערעסטיר', יחד עם השיר 'בנים' שראה אור לפני פסח, יכלל באלבום הבכורה של ווארך שצפוי לנחות על המדפים בקיץ הבעל"ט.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

האדמו"ר הכווין ובנצי שטיין הלחין: 'רווח והצלה יעמוד ליהודים'

ערב ימי הפורים וזמן המלחמה, בתוך כל הלחץ והפחד. קבלו לחן מקפיץ ומשמח שהולחן ע"י הבעל מנגן ר' בנצי שטיין, בסעודת מלווה מלכה לפני שבוע בביתו של תומך התורה הנגיד ר' בערי וייס בניו יורק.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"זושא" חוזרת עם סינגל חדש: "הכל יכול להשתנות"

להקת 'זושא', שכבשה את לבבות המאזינים בעולם היהודי עם להיטי הענק שלהם ביניהם הלהיט "הנני" שהפך לפס הקול של התקופה האחרונה, בסינגל חדש לפורים אבל לא רק – "הכל יכול להשתנות".

להאזנה ←