נהרה: ירמיהו ואנסמבל אדלר באלבום ניגונים מיוחד

ירמיהו ואנסמבל אדלר - נהרה

אלבומי פיוטים בעיבודים אתניים הפכו כבר למחזה נפוץ, כך גם אלבומי ניגונים חסידיים המבוצעים בכלים השגרתיים; קלרינט, כינור וכלי נשיפה. אלבום ניגונים בעיבודים אתניים – זוהי כבר בשורה של ממש, המפגישה מזרח ומערב.

כזה הוא בדיוק, האלבום החדש 'נהרה' בביצוע ירמיהו ואנסמבל אדלר הרואה אור בימים אלה. שלושה-עשר רצועות מכיל האלבום החדש, אותם מרכיבים תמהיל של ניגונים מחצרות חסידיים; סאסוב, ברדיצ'ב, חב"ד, קרטשניף ואחרים – מהם מוכרים יותר ומוכרים פחות, המבוצעים בכלים אתניים, כמו עוד, סאז וג'ומבוש, ברמה מוסיקלית גבוהה והפקה מוקפדת.

אנסמבל אדלר מורכב מהמוסיקאים אורי אדלר, שלום חסון ויהודה אשש, אליהם מצטרף הזמר ירמיהו, המבצע מחצית מהניגונים באלבום, כאשר חלקם האחר של הניגונים הם בביצוע אינסטרומנטלי. שני ניגונים הינם מקוריים של ירמיהו, שבוצעו באלבומיו הקודמים, אך כאן זכו לעיבוד מחודש ומרענן.

ההיכרות בין אורי אדלר לבין ירמיהו התחילה לפני שנים רבות, השניים למדו יחד בישיבה בקריית שמונה. המוסיקה שאותה אהבו – חיברה בינהם והם קבעו חברותא ללימוד ולנגינה. בהמשך התקרבו לברסלב ודרכיהם המוסיקליות התפצלו. "אחרי אלבום הניגונים 'היה היה ניגון' שהוצאתי, היה לי חלום להוציא אלבום ניגונים נוסף, שיהיה שונה מהאחרים בשוק ויתייחד בעיבודים אתניים. הרעיון לשלב את ירמיהו היה טבעי ומתבקש וזהו סוג של סגירת מעגל" – אומר אורי.

הפצה: דברי שיר.

לחצו PLAY להאזנה ל'ניגון המהלכים' מתוך האלבום

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

ר' חזקי וייס באלבום חדש: "הוד שבהוד"

מאחורי הפקת האלבום עומד מוישי יאקאב ושייע גרוס, שלקח את הלחנים הכי אותנטיים של ר' משה יחזקי' וייס, וחיבר אליהם את את מיטב השמות במוזיקה החסידית

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי לרנר בסינגל חדש וקצבי: "היום הגדול"

הזמר והיוצר האנרגטי אבי לרנר משיק את "היום הגדול" – סינגל חדש, קצבי וסוחף, שמביא את אווירת השמחה, הריקודים והרגעים המיוחדים שכל אחד מייחל להם.

להאזנה ←
חדשות מוזיקה יהודית

חיים ישכיל מטיס אתכם עם "טאטע שכוייח"

חיים ישכיל משחרר את הלהיט החדש "טאטע שכוייח". השיר, שכולו אמונה, שמחה וטקסט שיושב בול על הכרת הטוב לקב"ה, מגיע עם הפקה מוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←