מקהלת כתר בשיר קומזיץ חדש וסוחף: למה

מקהלת כתר - למה

השיר 'אמונה' הגיע לפני שנה בהפתעה לעולם המוזיקה החסידית. הלחן המקורי היה נשמע סוחף, קולו המרגש של זאנוויל וויינברגר היה מוכר, אך דמותו של המלחין נשארה חידה בלתי פתורה.

'אמונה' היה הסינגל הראשון שחשף את בעל המנגן ר' דוד ראזנפעלד, ועורר סקרנות רבה, שעם הפיכת שירו לפופולרי, הפך להבטחה גדולה. וכעת, שנה אחרי, יוצא ראזנפעלד עם להיט מרגש ותוסס.

כמו השיר הקודם, הלחן שיוצא מבית מדרשו של ראזנפעלד לא יוצא בשליפה, והוא מבטא אמת יהודית בוערת, המשתקפת היטב בלחן ובביצוע. השיר הולחן על המילים "למה יאמרו הגויים איה נא אלוקיהם", כשמצד אחד נשמע בו הכאב העולה מתוך התקופה הקשה, ובחלקו השני הופך הוא למלא דבקות ותקווה, במילים "ואלוקינו בשמים כל אשר חפץ עשה…".

לביצוע המיוחד גויסו מיטב הכוחות הרעננים במוזיקה החסידית. על הביצוע הופקד סולן מקהלת כתר ר' משה שטקל, ואת היצירה מלווה מקהלת 'כתר', כשעל העיבוד הקולי הופקד מנצח המקהלה ר' הרשל בריסק, ובעיבודו של המעבד הצעיר ארי פרקש.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק פאמפ ושלוימל'ה קרישבסקי בביצוע מצמרר ל"אני מאמין"

הקלידן איציק פאמפ והזמר שלוימל'ה קרישבסקי משיקים ביצוע חדש ומרגש ליצירה המיתולוגית "אני מאמין", המזוהה עם שירת היהודים בדרכם למחנות ההשמדה בתקופת השואה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שבתי לירושלים – צביקי רנד בקאבר מלא תקווה 

חודש תמוז כאן וזה בדיוק הזמן להיכנס למילות הנחמה המעודדות והמבטיחות 'כה אמר ה' שבתי לירושלים, ברחמים ביתי ייבנה בה', הלקוחות מהקינות לתשעה באב.

להאזנה ←