הזמרים מתאחדים להילולת הרב קוק: משורר התשובה

לרגל יום הולדתו השישים של הרב משה ויינברגר שליט"א, מנהיג קהילת אש קודש בניו-יורק ומשפיע בישיבה-יוניברסיטי בניו יורק, התכנסו לאולפן ההקלטות הזמרים והחברים יוסף קרדונר, חיים דוד סרצ'יק והאחים איתן כ"ץ ושלמה כ"ץ – שהם גם תלמידיו של הרב ויינברגר, במטרה להפתיע אותו במתנת יום הולדת.

מילות השיר לקוחות מתוך תורותיו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצוק"ל, שיום פטירתו ה-82 חל השבוע, בג' אלול. את השיר הלחין הזמר והיוצר שלמה כ"ץ, שמספר שזהו הלימוד הראשון שלמד הרב ויינברגר בעצמו מתוך תורת של הרב קוק והוא מתאים במיוחד לימים אלה של תחילת חודש הרחמים והסליחות.

"משורר התשובה הנולדת כבר, ואם בשחקים עודנה צרורה שמה נשמתך בצרור החיים. מהרה רדה ועורר כנורך. ישמעו כל דכאי-לב, יאזינו כל ערלי-רוח, להמית נבליך, ושבו וחיו"

"בתוך כל אחד ואחת מאיתנו מונח כינור, לפעמים לוקח המון זמן מהרגע בו מתחילים לשחות בימה של עולם התשובה, עד שאנחנו לומדים איך לנגן על הכינור שלנו. בהתחלה הוא לא משמיע דבר, אבל ברגע שהתשובה פורטת על נימי הלב, הניגון שמתחיל להתנגן בליבנו, הופך את עולמנו ומשפיע על העולם כולו" – אומר שלמה כ"ץ.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←