זיכרון ישן – דודי פרישמן בעקבות האדמו"ר מפיאסצנה

דודי פרישמן הוא זמר ויוצר, החי בתוך ובין הציבור החרדי, הדתי והחילוני, נשוי אב ל-4 עוסק בחינוך, מוזיקה, תורה ובחיבור ביניהם. בשנה האחרונה החל להופיע עם שיריו, שמביאים את העולם הרוחני-חסידי, בשפה ישראלית.

כעת, לקראת יום השואה משחרר דודי שיר חדש – 'זיכרון ישן', המבוסס על אחד מסיפוריו המרגשים של ר' שלמה קרליבך, על מפגש שלו עם מנקה רחובות בתל אביב, או כמו שהוא כינה אותו "הגיבן הקדוש". אותו מנקה מספר לר' שלמה על חייו רצופי הכאב, התלאות שעבר בשואה, ועל משפט אחד ששמע בילדותו כשהיה בשבת בבית המדרש של האדמו"ר מפיאסצנה, משפט שהחזיק אותו בימי הזוועה ונתן לו את הכוח לעבור את המשברים.

הגיבן מתאר את המעמד אצל הרבי בפיאסצנה כשכל הילדים סביבו כמו מלאכי השרת, והרבי עוצר את הכל פונה אל הילדים ואומר להם :"ילדים, ילדים יקרים! הדבר הכי גדול זה לעשות טוב למישהו אחר". הוא היה עוד ילד כשנשלח למחנה העבודה (כיוון שהיה לו מבנה גוף גדול), ורגע לפני שעמד כבר לרוץ לגדר מתוך ייאוש שמע את קולו של הרבי בתוך ראשו: "ילדים יקרים! הדבר הכי גדול זה לעשות טוב למישהו אחר…".

"הסיפור המיוחד הזה הוא הנצחה לניצחון של יהודים, שלמרות מה שעבר עליהם פשוט רצו להיות טובים, לעשות טוב. גם כשמי שעמד מולם היה כל כולו עסוק בלעשות רע לשם רע, הם הלכו עם האמונה שהדבר הכי גדול בעולם זה לעשות טוב למישהו אחר" – אומר דודי.

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מרדכי שפירא חדש לפורים: "עד דלא ידע"

"עד דלא ידע" החדש, משלב מנגינה חגיגית עם וייב פורימי עכשווי עם עומק רוחני נדיר, מיועד לכל מי שמחפש בחגיגות הפורים לא רק שמחה, אלא גם משמעות.

להאזנה ←
שירים חסידיים

החדש של שי וינר: "תן לי"

"תן לי" הוא שיר- תפילה אישי ועמוק, שבו וינר פונה ישירות אל ריבונו של עולם ומבקש כוח, אומץ וכיוון. לעיתים, וכבר היו דברים מעולם – אדם שמגיע אל התהילה, עלול לפספס את הנקודה שייעד לו ה'

להאזנה ←
אלבומים חדשים

ה"עולמות" של פיני איינהורן באלבום חדש!

"עולמות" הוא מסע בין הנקודות המוזיקליות של פיני 2026, האלבום שמחולק ל3 עולמות שונים, נוסע בין רגש עמוק לבין עולמות הדיפ-האוס, ועד לטראנס חסידי לוהט, ומביא את המאזין ללב של פיני

להאזנה ←