"דאקשיצער ניגון" – שמחה פרידמן בלהיט חב"די

לקראת עונת הקיץ, משחרר היום הזמר החסידי שמחה פרידמן סינגל חדש, חסידי, שמח ומקפיץ במיוחד: "דאקשיצער ניגון". מדובר בחידוש לניגון חב"די עתיק, אותו הלחינו חסידי ליובאוויטש מהעיירה דוקשיץ – עיירה בגבול פלך מינסק ופלך ווילנה, בה התגוררו חסידי חב"ד עוד מתקופת אדמו"ר הזקן בעל התניא. ניגון זה הוא ניגון קמ"ה ב"ספר הניגונים" של ניגוני חב"ד.

הניגון יוצא לאור בשיתוף פעולה עם המוזיקאי והמעבד (וכן, גם הקלידן המוכשר) משה אברהם – מושמוש שהופקד על העיבוד המדוייק והסוחף. על הקולות: מקהלת "מלכות" עם העיבוד הקולי הנפלא של ר' פנחס ביכלר, ועל העריכה והמיקס: ידי (ואוזני) הזהב של אלי קליין.

בתמונה המופיעה על גבי עטיפת הסינגל נראה מבנה בית הכנסת ובית המדרש של חסידי חב"ד ליובאוויטש בעיירה דוקשיץ. תמונה זו – שבמקור קיימת בשחור לבן – נלקחה מתוך הארכיון של העיירה דוקשיץ, ונצבעה מחדש בטכניקה מיוחדת.

סינגל זה הינו סנונית ראשונה מתוך פרוייקט שלם של ניגוני חב"ד שייצא לאור בחודשים הקרובים בעז"ה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט המרגש של שמואל וישי ריבו

את השיר "כל פעם מחדש", דואט מרגש בין שמואל לישי ריבו, כתבה יוצרת צעירה שחיברה בין פסוקים מתהילים לחיים שלנו כאן ועכשיו: "גם בגיא צלמוות אתה איתי", בחיפוש אחר מקום בטוח.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' נלחמים בדחיינות 

עם כל מה שהחיים, המשפחה והעבודה שואבים מאיתנו מכל כיוון, נהיה קל מדי לומר “אעשה את זה מחר”. אבל צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' באים עם תזכורת חזקה: אל תחכה. תפסיק לדחות. פשוט תעשה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלמוג חליבה מארח את נהוראי אריאלי: עיני צופיה

“עיני צופיה” הוא שיר ותיק שזכה עם השנים לאהבה רבה בקרב הקהל, וכעת יוצא בגרסה חדשה שעוטפת אותו בעיבוד עכשווי, עם צבעים מוזיקליים עשירים וסאונד עדכני.

להאזנה ←