מאירים נשמות: סינגל שני מאלבום הבכורה של אלחי

אלחי רפואה (26) נולד בירושלים, והוא יוצר, כותב ומלחין מוסיקה יהודית ישראלית. כחלק מעיסוק במוסיקה הוא מנצח במקהלת ילדים. כיום אלחי הוא תלמיד בישיבה לבוגרי צבא, לאחר שהשתחרר מהצבא בתפקיד סמ"פ. מלבד התחום המוסיקלי הוא עוסק בחינוך, אהבתו השנייה, ומשמש כמדריך בישיבה תיכונית בירושלים.

מאירים נשמות הוא סינגל שני מאלבום הבכורה הנושא גם את שם השיר. שיר קטן – שמשדר תעצומות נפש גדולים, אותו כתב אלחי בזמן שירות הצבאי כקצין בחטיבת גבעתי. אלבום הבכורה מאירים נשמות כולל שירים וניגונים שאת חלקם אלחי כתב והלחין, טקסטים שנשענים על מקורות יהודיים ועל אמונת האדם בעצמו ובכוחותיו.
האלבום כולל פסוקים מולחנים וניגון חסידי ועתיד לצאת לקראת ראש השנה עם מופע השקה.

שיריו של אלחי כמו חיכו לרגע הנכון לפרוץ החוצה לתודעה. דרך הסינגל החדש, פורט אלחי את סגנונו המוסיקלי בצליל ייחודי ומהדהד, ומשקף לנו את עולמו האישי. על השיר מספר אלחי, "כשאדם חוזר למקומות האמתיים שלו בחיים, למקומות הבסיסיים והפשוטים שלו, רק אז – הוא יכול להאיר נשמות ולבטא את הטוב שלו והטוב שבו 'חוזרים לחולות, מנגנים מנגינות, מאירים נשמות'…אני בטוח שכל אחד יכול למצוא את הרגע הזה – הכן, אצלו בחיים, ומתוכו להאיר הלאה, למשפחתו, חבריו, תלמידיו".

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←