הפייטן הבינלאומי אבי דלבנטי בפיוט “בבהילו יצאנו ממצרים”

הפייטן הבינלאומי אבי דלבנטי משיק פיוט מיוחד לכבוד חג הפסח על פי מסורת יהדות מרוקו.

“בבהילו יצאנו ממצרים” מזוהה בתור אחד הפיוטים המאפיינים את חג הפסח, שכן הוא נוגע בשני יסודות משמעותיים של חג הפסח ושל ליל הסדר.

פיוט זה שר כל בית יהודי ברחבי העולם על שולחן הסדר בחגיגיות רבה, ומוסיפים “כל דכפין ייתי ויכול", כלומר, מזמינים כל מי שצריך ורוצה להצטרף לסדר החג, מכיון שבלילה הזה אנו זוכרים את לידתנו כעם. ובמיוחד בתקופה זו בה אנו נמצאים, לאור המצב השורר בעולם, צריכים להתאחד יחד כל עם ישראל להתפלל ולייחל לגאולה בקרוב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אהרן רזאל מחתן את בנו והאחים יוצאים בשיר חדש – "עוד ישמע"

לכבוד חתונת בנו אור חיים, אהרן רזאל מוציא את 'עוד ישמע' – ניגון חתונה שהלחין לפני דור שלם, ושהפעם הוא שר אותו יחד עם בניו שיר ציון, בארי ואליה, לכבוד אחיהם החתן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הזמר פישי רכטשפר משחרר את הלהיט ״דחה דחיתני״

הרעיון נולד במהלך חתונה שבה הופיע באסרו חג סוכות: אחרי שבוע של אמירת הלל, המילים ״דחה דחיתני לנפול וה׳ עזרני״ המשיכו להתנגן בראשו, עד שחיבר אותן לניגון המוכר מבית גראדז׳יסק.

להאזנה ←