בנציון קלצקו בסינגל חדש: "א-ל מלא רחמים"

מעבר להיותה קטע תפילה אותה מסלסל החזן, מתוך תקווה לעורר נחמה לזכרם של הנפטרים היקרים, בפעם הראשונה הופכת תפילת 'א-ל מלא רחמים' לשיר מוזיקלי.

התמונות המצמררות בסרטון של אחינו ואחיותינו היהודים מפולין, ששוחזרו לצבעם המקורי, צולמו שלוש שנים בלבד אחרי תחילת השואה האיומה של יהדות אירופה.

כדאי לשים לב כיצד הם מיישרים אלינו מבט, כאילו אומרים, "למרות שאנחנו איננו, תחיו חיים יהודיים תוססים ותגרמו לנו להתגאות בכם!". כמו בחלום, הזיכרונות צפים ונמוגים, מזכירים לנו שיגיע הזמן בו נהפוך לנחלת העבר ואילו הנכדים שלנו יהפכו להיות העתיד והמורשת שלנו. כך שכדאי שנהיה מורי הדרך שלהם.

תפילת 'א-ל מלא רחמים' – היא תפילת זיכרון לעילוי נשמתם של הנפטרים, הנאמרת על ידי החזן בהלוויה. בנוסף, התפילה נקראת במהלך העלייה לקבר של נפטר שהלך לעולמו, ביום השנה לפטירתו (יארצייט), ובהזדמנויות שונות אחרות או ימים שבהם מתאבלים על המנוח, כמו גם חגים בהם מזכירים נשמות.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מיטב השמות חוברים לפרוייקט חדש "סוכות אויפן סטייג'"

בפרוייקט משתתפים: שמוליק קליין, שמחה בירנהאק, יענקי אויש, שימי קפלן, שיעלה רוט, מנדי רוט ומוישי הולצמן, יחד עם מקהלת רוממו, ובעיבוד מוזיקלי של מוישי יאקאב

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים דייטש ויידל’ה אלטר מגישים:"הייליגע אבות"

המעבדים חיים ויידל’ה ממשיכים בשיתוף פעולה השני והפעם עם הסינגל "הייליגע אבות". מתוך מטרה לאחד בין סגנונות המוזיקה של השניים, ולהביא תוצר מיוחד חדשני ונוגע כאחד, כשעל המילים והלחן יידל’ה, והקולות והעיבוד המהודק של השניים יחד.

להאזנה ←